De patagonia down sweater is een van mijn favoriete jassen. Het is een lichtgewicht jas welke slechts 371 gram weegt. De donsjas is multi inzetbaar is en bijna voor elke gelegenheid te gebruiken. Het dons is volledig traceerbaar, van Europese eenden en niet levend geplukt. De buitenkant van de jas is van 100% gerecycled polyester. De jas kost 230 euro zonder capuchon. Er is namelijk ook een versie met, deze kost 260 euro. Ik ben 1.75 en draag een maat S, perfect!

Patagonia Down Sweater review
Het logo.

Gebruik:

De patagonia down sweater is winddicht, sneeuw afwerend en warm. Ik vind de jas erg fijn zitten en draag hem veel. De jas heb ik niet in de regen gedragen omdat ik niet wil dat het dons nat word. Echt dons droogt namelijk minder snel. Als het regent draag ik mijn Patagonia torrentshell er over heen, een geweldige combi! Ik heb de jas de hele winter door kunnen dragen. Met een fleece er onder had ik het bij -5 nog warm.

Functionaliteit:

Ik gebruik de jas graag tijdens het reizen omdat hij voor multi inzetbaar. Zo is het een heerlijke jas tijdens het hiken en in de bergen. Maar kan hij ook prima door als nette jas. De jas heeft twee grote steekzakken aan de buitenkant en een binnenzak. Het einde van de mouwen zit strak om je pols waardoor er geen wind doorheen komt. Het is ook erg fijn dat de patagonia down sweater erg klein gemaakt kan worden door hem in de binnenzak te vouwen. De jas verandert dan in een heel klein pakketje. Ik heb hem zelfs al eens als kussentje gebruikt. Het pakketje kun je dan ook makkelijk in je tas weg stoppen.

Patagonia Down Sweater review
Super handig!

Minpunten:

Voor mij is het enige minpunt dat hij niet volledig waterdicht is en hij niet goed te dragen is in harde regen, hij droogt dan ook niet snel. Ik kan mij voorstellen dat andere mensen vinden dat hij te weinig zakken heeft, voor mij geen probleem.

Conclusie:

Dit is by far de jas die ik het liefste draag, en het lekkerste zit. De kwaliteit is goed en ik ben ervan overtuigd dat de jas nog vele jaren mee zal gaan. Hij is warm, ziet er goed uit en ik vind de prijs van 230 euro het helemaal waard. Het belangrijkste vind ik dat ik de jas voor veel verschillende doeleinden kan dragen. Ik heb gekozen voor de kleur forged grey, er zijn nog vele andere kleuren beschikbaar.

Gebruik:
4/5
Functionaliteit:
5/5
Looks:
5/5
Prijs:
4/5
Totaal:
4.5/5
Categorieën: Reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *