Overnachtingen

Schijn bedriegt: plaggenhut is eigenlijk een luxe ondergrondse villa

plaggenhut-drenthe-overnachten

Bij het woord ‘plaggenhut’ krijg je waarschijnlijk niet meteen zin om je spullen te pakken en een overnachting te boeken maar schijn bedriegt! In dit verborgen ondergrondse vakantiehuis in provincie Drenthe vind je veel meer luxe dan je zou denken. Een typisch gevalletje ‘don’t judge a book by its cover‘. Laten we een kijkje nemen!

Het prachtige Drenthe

Rust, natuur, flora en fauna – voor een ontspannen weekend weg dichtbij huis is Drenthe de ideale bestemming. Het is een van de dunst bevolkte provincies van ons land, met veel natuurgebieden en hier en daar een dorpje.

De provincie staat natuurlijk vooral bekend om zijn Hunebedden: grote rotsblokken die zeer waarschijnlijk dienden als prehistorische grafkamers. Best bijzonder! Ook nationaal park Dwingelderveld is een bezoekje waard, voor vele kilometers aan wandelplezier. Sowieso kan iedere natuurliefhebber hier zijn of haar hart ophalen en wij hebben de perfecte overnachtingsplek gevonden!

hunebed-drenthe-natuur

Uniek overnachten in een ondergronds huis

Deze vreemde accommodatie die we vonden op Vipio, bevindt zich in het Drentse Westerveld, vlakbij het dorp Uffelte. Één blik op de buitenkant van het huis zegt genoeg: hier wil je niet heen voor een luxe overnachting… of toch wel? De plaggenhut lijkt op een historische, ietwat ouderwetse hut maar zodra je naar binnenstapt en via de trap afdaalt ontdek je een andere wereld.

Het is een beetje alsof je in een Harry Potter-film belandt. Beneden vind je niets terug van het plaggenhut-uiterlijk, maar dompel je jezelf (bijna letterlijk) onder in luxe. Er is plek voor vier personen en voor iedereen die op een bijzondere en unieke manier wil overnachten, is dit perfect.

plaggenhut-drenthe-woonkamer

Een kijkje in de plaggenhut

De plaggenhut is eigenlijk een kunsthuis, bedacht en ontworpen door kunstenaar Teun Hocks. Hij liet zich inspireren door de originele hutten en dat is duidelijk zichtbaar. Tijd om een kijkje te nemen in het huis!

Zodra je de trap afdaalt kom je in een grote, open woonkamer. Daglicht komt binnen via diverse koepelramen in het dak. Er zijn twee slaapkamers aanwezig, ieder met een comfortabel tweepersoonsbed en de grote open keuken is van alle gemakken voorzien. In de badkamer vind je een douche en toilet. Ook leuk: je hebt je eigen thuisbioscoop. Perfect voor regenachtige dagen!

plaggenhut-slaapkamer-bed

Helemaal tot rust komen

Al met al is dit een unieke overnachtingsplek voor wie even helemaal weg wil zijn van het drukke dagelijkse leven. Hier in het mooie Drenthe vind je bossen, weilanden en authentieke dorpjes. Ontdek alle pracht op de fiets of wandel langs alle bezienswaardigheden.

Eenmaal terug in de plaggenhut is het heerlijk vertoeven. Plof in een comfortabele stoel, gooi je benen omhoog, en geniet met een kop verse koffie van een film in de eigen bioscoop. Veel beter dan dit wordt het niet, toch?

plaggenhut-drenthe-thuisbioscoop

Op zoek naar een bijzondere overnachting op een verdere bestemming? Wat dacht je van deze unieke boomhut in het Amerikaanse Atlanta!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!