Reisnieuws

Plassen in de Spaanse zee? Dat gaat je nu een mega boete opleveren

spaanse-kust-plassen-zee

Iedereen heeft het stiekem, of minder stiekem, wel eens gedaan: een plasje gepleegd in de branding of in de zee. Tijdens hoge nood, en bij gebrek aan toiletten, is er vaak geen andere optie. Wel zo netjes om het natuurlijk ergens te doen waar niemand in de buurt is, maar dat terzijde. In een aantal grote badplaatsen in Spanje kun je dit beter niet meer doen. Je krijgt dan namelijk 750 euro boete.

Nieuwe regels aan de Spaanse kust

In een aantal badplaatsen kun je dit dus beter uit je hoofd halen. Afgelopen week ging dit reisnieuws namelijk in Spanje helemaal viraal en is het ook bij ons beland. Een tv-zender meldde dat in noordwestelijke stad Vigo, met kilometers aan zandstranden, urineren in zee door de politie kan worden bestraft. Maar dit bleek in een aantal plaatsen al lang ingevoerd te zijn.

In een aantal plaatsen aan de Spaanse costa’s, van Valencia tot Malaga, Denia tot Tenerife en van Salobreña tot San Sebastián is dit namelijk al lang een feit. Maar dit is iets wat de meeste mensen helemaal niet wisten. Maar nu wel. De vraag is vooral: wat ga je er mee doen?

Spaanse regels en controleren

De Spaanse gemeentes hebben er de volgende bewoordingen voor: de ‘fysiologische evacuatie’ op zowel het strand als in de zee is verboden. Dit is heel erg deftig en intellectueel voor: plassen en poepen is verboden aan de costa. Dit is natuurlijk in verband met de hygiene aan het strand.

Maar hoe ga je zoiets controleren is de vraag? Er is nog nooit iemand op heterdaad betrapt en dus beboet. Dit zou kunnen komen door de regel, of door het feit dat dit niet te controleren is. De gemeente van Vigo zegt dat ze zoveel mogelijk tijdelijke toiletten zullen plaatsen om het probleem op te lossen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!