Europa

Dit zijn de 10 populairste & verrassende bestemmingen voor 2023

populairste bestemmingen 2023

Wij zijn fan van het tijdschrift Columbus en halen daar ook veel inspiratie uit. Zij hadden al eerder een onderzoek gedaan naar de reistrends in 2023 en daar kwam uit dat er het nodige gespaard was om na alle lockdowns echt te gaan reizen. Veel mensen willen dan ook graag hun geld investeren in bijzondere reizen naar speciale bestemmingen. En die reizen vinden vooral plaats buiten het hoogseizoen van juli en augustus. Booking.com heeft de boekingtrends voor 2023 ook op een rij gezet en die willen wij graag met je delen.

Wat zijn de 10 populairste bestemmingen in 2023

Laatst plaatsen wij al de 10 populairste Airbnb’s op Instagram. Nu is het tijd voor de populairste bestemmingen van 2023. Europa blijft natuurlijk populair, ,maar er is daarnaast veel interesse in Noord- en Midden-Amerika. Vooral Canada, de Verenigde Staten, Costa Rica en Mexico zijn populair. Ook Oceanië, waar Australië en Nieuw Zeeland onder vallen, heeft steeds meer de interesse. Azië is echt weggezakt, alleen Indonesië blijft populair.

1. São Paulo, Brazilië

Hier ga je niet heen voor de mooie stranden zoals in Rio de Janeiro, maar voor de enorme mix aan mensen. Je kunt er iedere dag een andere wereld bezoeken. En natuurlijk eten. Van Italiaans, Japans, Libanees, alles kun je er vinden. En dan niet te vergeten de vele dakterrassen in de Jardins en de muziekscene in Villa Madalena. Zuid-Amerika op z’n best!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door São Paulo Secreto (@saopaulo.secreto)

2. Budva, Montenegro

Budva is behoorlijk toeristisch, maar doordat het centrum autovrij is en de kleine straatjes en steegjes vol zitten met bars en restaurants is het een prachtige plek. En er zijn voldoende stranden die je goed met watertaxi’s kunt bereiken. Ga dus niet in juli of augustus, want dan is het te vol met toeristen. Mei en juni zijn de beste maanden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BudvaTravel (@budva.travel)

3. Pondicherry, India

Deze plaats ligt aan de zuidoostkust, langs de golf van Bengalen, en is vooral interessant door de Franse invloed van vroeger. Tot 1954 was het een namelijk een Franse kolonie. Je vindt dit overal terug in zowel de bouwstijl als de koffietentjes. Bovendien zijn er veel luxe huizen en hotels met prachtige binnentuinen. Een echte verrassing in India en een goed alternatief voor het drukke New Delhi. Meer India zien? Reizen Waes maakte deze toffe aflevering.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pondicherry Vibes (@pondicherry_vibes)

4. Queretaro, Mexico

Geen kust, maar deze plaats in Mexico wordt omringd door regenwoud, bergen en woestijnen. Het heeft een fijn klimaat en veel historisch erfgoed en de criminaliteit is laagt in Queretaro. Je kunt met een wandelpad in het centrum alle belangrijke gebouwen en monumenten bezoeken. Al met al kun je je er dagenlang vermaken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Queretaro.Travel (@qrotravel)

5. Bolzano, Italië

Deze middeleeuwse stad ligt aan de voet van de Alpen, dus vlakbij Oostenrijk. Niet al te ver rijden dus. Je kunt er prima skiën in de winter en buiten de prachtige historische gebouwen is er een fantastisch nachtleven te vinden. Ook heb je hier een schitterend uitzicht op de Dolomieten. Genoeg redenen waarom dit Italiaanse plaatsje in de top 10 staat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bolzano Bozen (@bolzanobozen)

6. Kato Kinabalu, Maleisië

Dit is gelegen aan de noordwestkust van het Maleisische deel van Borneo. Hier ligt Mount Kinabalu, een 4095 meter hoge berg en daarmee 1 van de hoogste pieken in Zuidoost-Azië. Met een beetje goede conditie kun je deze berg goed beklimmen. Het kost je zo’n 3 dagen. In het nabije Kinabalu Niational Park kun je ook nog orang-oetans spotten in het wild. En vergeet de prachtige zandstranden niet. Meer natuur dan dit vind je niet snel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kota Kinabalu (BKI) (@kkcity)

kalambaka klooster

7. Kalambaka, Griekenland

De naam van dit Griekse dorp betekent zwarte stad. Waarschijnlijk heb je er nooit eerder van gehoord, maar hier ligt Meteora, een aantal kloosters die aan de voet van torenhoge rotsformaties liggen. Dit zijn de uitlopers van het imposante Pindusgebergte. Je kunt deze kloosters bezoeken, samen met een aantal prachtige musea.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lefterry Bellos (@lefterry_bellos)

8. Santa Fe, Verenigde Staten

Deze plaats ligt in New Mexico en is echt de plek van kunst, galerieën, textiel en musea. Het heeft een hoog hippie gehalte. Buiten de plaats kun je ook prima skiën en heb je het enorm grote Santa Fe National Forest om te bezoeken.
Olomouc

9. Olomouc, Tsjechië

Bij Tsjechië denkt iedereen meteen aan Praag, maar ruim 300 kilometer verderop ligt deze stad. Prachtige architectuur, kleine straatjes vol restaurants en cafés. Een twaalfde-eeuwse kathedraal en het Museum of Modern Art. Meer heb je niet nodig toch?
Hobart

10. Hobart, Australië

Dit ligt in de kleinste deelstaat van Australië, Tasmanië. Deze stad trekt veel kunst- en designliefhebbers door het ondergrondse paleis, het Museum of Old en New Art (MONA). Verder zijn hier heel veel foodies naar toe afgereisd, dus met eten kun je je lol op. Daarnaast ligt op 30 minuten rijden Mount Wellington. Dit is een hele toegankelijke berg met veel wandelpaden, waar ook de  bewoners uit Hobart komen picknicken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tristan Jones (@englishmanmontreal)

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!