Overnachtingen

Wijnen en slapen: in Portugal overnacht je in een mega wijnvat

wijnvat-overnachten-portugal

Ben jij wakker te maken voor een goed wijntje? Kijk je wel eens te diep in het glaasje? Dan heb je vast wel eens het gevoel gehad dat je in een drankvat bent gevallen, vooral de ochtend na een mooi avondje drinken. Maar wist je dat je ook letterlijk in een wijnvat kunt overnachten? In Portugal staan deze prachtige grote wijnvaten, speciaal voor de liefhebber.

Overnachten in Portugees wijnvat

Portugal staat bekend om goede en bijzondere wijnen. Denk natuurlijk aan port en vino verde (de groene variant van wijn). De eigenaren van de zogeheten Quinta da Pacheca vonden het mooi om wijn en slapen met elkaar te combineren. Dat leidde tot deze bijzondere wijnvaten waar je in kunt overnachten.

Het wijnvat heeft een eigen badkamer en terras en je kunt er natuurlijk veel soorten wijn vinden, dus je kunt ook dronken worden in het wijnvat. Dat is nog eens een goed vakantie verhaal waar je mee thuis kunt komen. Daarnaast is het natuurlijk een romantische en unieke overnachting voor jou en je liefje.

wijnvat-portugal-bijzondere-overnachtingen

Quinta da Pacheca

Deze Quinta da Pacheca ligt in het noorden van Portugal tussen de valleien van de Douro rivier. Dit gebied staat bekend als oudste wijngebied van het Dourodal en heeft fantastische wijnen voortgebracht. De wijnen zijn internationaal erkend als een van de beste wijnen die je kunt vinden, zowel port als Douro wijnen.

Op deze prachtige plek kun je helemaal tot rust komen met een goed wijntje in jouw hand. De kamer heeft een toffe inrichting met een tweepersoonsbed, inloopdouche en een dakraam waardoor je de sterrenhemel van Portugal kunt zien. Oja en de prijs? Vanaf 255 euro kun je er een nachtje slapen. Proost! Bekijk de foto’s alvast hieronder:
wijnvat-portugal

wijnvat-portugal

wijnvat-slapen

portugal-wijnvat-1

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!