Preikestolen:

Preikestolen is een zeer bekende plek in Noorwegen. Op internet circuleren er ook veel videos rond over deze plek. Dit vlakke rotsplateau steekt 604 meter boven de grond uit. Het is zeer recht en lijkt wel afgesneden. De beste loopperiode ligt tussen april en oktober. Parkeren kun je onderaan de hike op een parkeerplaats tegen betaling van 250 Noorse Kronen.

De tocht is goed te doen, het duurt ongeveer 4 uur en de afstand is ongeveer 6 km. Echter hebben wij hem een stuk sneller gelopen. Het is qua zwaarte niet te vergelijken met de Besseggen. Zorg wel voor voldoende eten, drinken en goed schoeisel. De tocht is ook erg makkelijk te doen met kinderen. Wanneer je over een basisconditie beschikt en de tijd neemt is hij dus goed te doen. Op Visit Norway staan nog enkele leuke weetjes.

Preikestolen
De klif Preikestolen

Het mooiste uitzicht zul je krijgen wanneer je bovenop de klif zit/staat en naar beneden kijkt. Om een foto te maken gaan veel mensen in de rij staan en wisselen ze elkaar af. Echter zijn er voldoende andere plekken om mooie foto’s te maken. 

Preikestolen
Meertje dat je tegenkomt onderweg naar boven.

De hike kent voldoende plekken om te stoppen voor een pauze. De meeste plekken hebben een prachtig uitzicht. Je zult erg veel rotsen en steen zien. Onderweg kom je ook kleine meertjes tegen.

Preikestolen
Uitzicht vanaf Preikestolen
Categorieën: HikesNoorwegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *