Bestemmingen

Dit schitterende privé-eiland in Fiji liet Red Bull-oprichter Mateschitz achter

prive-eiland red bull eigenaar dietricht

Onlangs kregen we te horen dat de mede-oprichter van Red Bull, Dietrich Mateschitz, is overleden. De succesvolle ondernemer liet een fortuin na, inclusief een schitterend privé-eiland in Fiji. Hij maakte van dit eiland een van de meest exclusieve resorts ter wereld: het Laucala Island Resort. Van golfen tot een mini-onderzeeër, dit eiland heeft letterlijk alles waar je van droomt als het gaat om luxe.

Laucala Island Resort: uniek eiland

Je kunt hier s’ochtends na het ontbijt heerlijk een balletje slaan, in de middag lunchen op sterrenniveau en daarna een excursie maken in een mini-onderzeeër. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan op Laucala Island. Wil jij hier een keer heen? Dan moet je wel flink in de buidel tasten.

Dietricht Mateschitz kocht dit schitterende Fiji-eiland in 2003 voor een relatief schappelijk prijs van 10 miljoen dollar. Hij ging aan de slag met het eiland en toverde het om in een van de meest luxe resorts ter wereld. Een slimme zet want al snel werd het een groot succes. Het werd een plek waar de rich & famous de paparazzi konden ontlopen en eindelijk helemaal ‘vrij’ konden zijn. Voor Dietricht was het een plek om deze mensen te ontmoeten, pure winst voor iedereen dus.

prive-eiland red bull oprichter

Slapen voor 5.600 dollar per nacht

Voor de prijs van 5.600 dollar kun je hier een nachtje vertoeven in een privé-villa. Je kunt echter enkel en alleen vanaf drie nachten boeken. Let wel op: je kunt geen rechtstreekse commerciële vlucht boeken naar Laucala Island. Gelukkig heeft het resort een shuttle-service’ van het hotel die jou naar het hoofdeiland van Fiji brengt met een privéjet. Niks te gek voor de elite natuurlijk.

Je kunt ook een eigen privéjet pakken en voor 10.000 dollar landen op hun eigen landingsbaan. Om terug te vliegen lap je nog 8.000 dollar extra. Voor de rest kun je gebruik maken van alle faciliteiten, jouw eigen zwembad, het privé-strand en een butlerservice. Droom hieronder alvast even weg:

uitzicht eiland red bull oprichter

red bull oprichter eiland

laucala island resort red bull

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!