Reisnieuws

De privéjet van Elvis Presley staat nu te koop

elvis presley prive jet

Heb jij nog $ 400.000 liggen en ben je op zoek naar iets unieks voor in jouw toekomstige museum? De privéjet van Elvis Presley wordt opnieuw geveild. Een jaartje geleden werd deze jet nog verkocht alleen gaat de toenmalige koper het toestel opnieuw verkopen. Vanaf januari is de veiling open en kun je gaan bieden op dit unieke stukje geschiedenis. One for the money, two for the show…

De unieke jet van Elvis Presley

Het gaat om een zogeheten Lockheed L-1329 JetStar. In 1976 kocht de superster deze jet voor maar liefst $ 840.000, een bizarre prijs in die tijd. Elvis liet de jet helemaal inrichten naar zijn eigen unieke smaak. Denk aan rode, fluwelen stoelen, goudkleurige details en een rood tapijt. Je zou dit nu een beetje fout kunnen noemen, maar het was in die tijd echt de crème de la crème.

Ook zit er een televisie in, een videorecorder en een cassettespeler. Dit was in 1976 unieker dan je nu wellicht zou denken. Elvis was zijn tijd ver vooruit en had een van de dikste jets in dit jaartal. We moeten er wel bij zeggen dat het toestel momenteel geen motoren meer heeft en de cockpit te oud is om te gebruiken. Mocht je er in willen vliegen moet deze jet dus nog wel even een opknapbeurt krijgen.

privejet elvis presley te koop

Vaker geveild in het verleden

Het toestel staat op moment van schrijven in New Mexico. De laatste jaren heeft deze privjet op een vliegtuigkerkhof in de woestijn bij het Amerikaanse Roswell gestaan. Het toestel zal wel ontmanteld moeten worden mocht je hem willen kopen en op plaats van jouw bestemming willen krijgen.

Het toestel is in totaal al twee keer eerder geveild. In eerste instantie was het idee om er miljoenen mee te verdienen, uiteindelijk ging het om een stuk lager bedrag: $ 400.000. We zijn heel benieuwd wat het toestel deze keer op zal brengen. Keertje testen of zo’n jet iets voor jou is? In Teuge kun je deze privejet boeken voor een nacht.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!