Essentials

7 essentiële reisgadgets die jouw reis makkelijker maken

reisgadgets handig reistips gadgets

Elke reiziger heeft zijn of haar handige tools. Soms kom je er tijdens een reis achter dat je iets echt nodig hebt. Wij hebben een lijstje gemaakt met gadgets die essentieel zijn voor de avontuurlijk reiziger. Dit zijn 7 gadgets die jouw reis(leven) makkelijker maken, tijd laten besparen en minder stress geven. Heb jij ze al?

Reisgadgets voor een zorgeloze reis

1. Packing cubes

Ben jij een chaoot op reis, of juist een enorme control freak? In beide gevallen zijn packing cubes jouw allerbeste vriend. Met packing cubes kun je jouw tas strak inpakken en een goed overzicht. Je kunt jouw spullen makkelijk categoriseren, waardoor je niet al je spullen los in je koffer of backpack hebt zitten. Je kunt jouw spullen makkelijk in categorieën opdelen. Elke categorie krijgt dan een andere kleur.

Ook kunnen cubes handig zijn voor mensen die samen reizen. Veel koppels delen een backpack of koffer en zijn daardoor het overzicht kwijt. Met deze packing cubes is het altijd duidelijk welke spullen waar ingepakt zijn. Dat scheelt ruimte, tijd en stress!

reizen reisgadgets tips

2. Pocket blanket

Een kleedje om op te zitten is altijd handig. Het probleem is vaak dat zo’n kleed veel ruimte in beslag neemt. Een pocket blanket neem je gewoon mee in je broekzak of tas en daarmee heb je altijd een waterdicht en compact kleedje bij de hand. Perfect voor die picknicksessie, festivals of tijdens het uitpuffen van een hike.

Zoek een waterafstotende pocket blanket. Bij Metador verkopen ze pocket blankets met handige pinnetjes op elke hoek, waardoor je jouw blanket makkelijk kunt vastpinnen. Je kunt deze pocket blankets hier scoren!

reisgadgets pocket blanket

3. Shampoo bars

Shampoo Bars zijn heel erg handig om mee te nemen op reis. Een Shampoo Bar is erg compact en stevig en neemt daardoor weinig ruimte in beslag. Daarnaast hebben de Bars een vaste vorm en heb je dus geen last van druipende vloeistof in jouw tas. Je kunt ze gemakkelijk opbergen in een Shampoo Bar Blikje. Zorg wel dat je de Bars even laat drogen voordat je ze in het blikje doet.

Ook scheelt dit veel gedoe bij de douane met vloeistof. Je kunt deze duurzame shampoo ervaring hier scoren. Ze verkopen op deze site ook andere duurzame items voor op reis.

4. Zakmes

Een klassieker: het zakmes. Een goed zakmes heeft alles wat je nodig hebt. Voor het doorsnijden van een touwtje, het schillen van een appel of het openmaken van een fles wijn. Daarnaast ziet het er natuurlijk gewoon heel erg stoer uit als je jouw oldskool Zwitserse zakmes uit je zak tovert. Je kunt hier verschillende varianten zakmessen scoren.

reisgadgets zakmes

 

 

5. Powerbank

Ken je dat moment dat je de weg kwijt bent en jouw telefoon leeg is? Of het moment dat je een foto wilt maken maar bent vergeten je telefoon op te laden? Als je veel reist of onderweg bent heb je iets nodig om je smartphone te kunnen opladen. Hoe spijtig het soms ook is, je telefoon is tegenwoordig essentieel.

Als je een powerbank koopt let dan op de volgende dingen:

  • Voor welk apparaat (smartphone, tablet of laptop)
  • De benodigde capaciteit (mAh)
  • Voor welk doel (reizen, werk of thuis)
  • Prijs en kwaliteit (reviews)

6. Lichtgewicht dry bag

Ben jij een avonturier? Dan is een dry bag/dry sack zeker essentieel. Het is een handige manier om kostbare spullen te beschermen tegen water. Kan ook erg goed van pas komen als je gaat suppen, raften, zwemmen of een waterval gaat bezoeken.

Een waterdichte zak is daarnaast praktisch vanwege een andere reden. Om te voorkomen dat je lekkage in je tas krijgt kun je shampoo en andere vloeistoffen in siliconen reisflesjes stoppen. Met dingen als scheerschuim of zonnebrand is dit echter geen optie. Ook hier kan een waterdichte dry bag van pas komen. Er zijn veel verschillende varianten en formaten.

7. Een backpackhoes

Een backpackhoes, ook wel bekend als flightback, is zowel tijdens het vliegen als tijdens het rondreizen erg handig. Jouw backpack wordt door je flightbag niet vies & gaat minder snel kapot. Tijdens jouw vlucht is het sowieso een aanrader om er altijd een flightback omheen te doen. Het beschermt tegen viezigheid, maar zorgt er ook voor dat de bandjes van jouw backpack niet scheuren.

Bij het aanschaffen van een flightback is de maat het belangrijkste. Je kunt het beste even checken wat het volume of aantal liters is van jouw backpack. Als je dit weet dan kun je bepalen welke hoes je moet kopen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!