Reistips

Reizen met alleen handbagage: bespaar geld met deze 5 tips

handbagage-tips-geld-besparen

Reizen wordt helaas steeds duurder. Vroeger zat het meenemen van ruimbagage bij de ticketprijs inbegrepen, nu is dat al lang niet meer zo. De meeste luchtvaartmaatschappijen vragen een extra bijdrage voor een koffer die het ruim ingaat. Dat is balen! Die kosten kan je ook prima besteden aan een paar cocktails op het strand. Ook liever jouw geld besparen? Lees snel verder hoe je dit kunt doen door enkel handbagage mee te nemen. 

Op reis met alleen handbagage

In principe mag alles mee in je handbagage , behalve als het op de lijst van gevaarlijke en verboden voorwerpen staat. Schiphol heeft deze lijst voor jou opgesteld. Je mag ook een kleine schaar, nagelvijl of pincet meenemen, maar let er wel op dat het scherpe gedeelte niet langer dan 6 cm is. Hoe groot en zwaar je handbagage mag zijn, verschilt per luchtvaartmaatschappij. Het beste kun je daarvoor even op hun site kijken. 

Het is niet alleen fijn dat reizen met handbagage je geld bespaart maar je bent ook veel sneller door de beveiliging. Druk maken of je koffer wel aankomt, hoeft gelukkig ook niet meer. 100% zekerheid dat je dus niet in je blote kont hoeft te zwemmen en je zwembroek gewoon veilig in je tas zit. Wij van Reisleven geven je 5 ultieme handbagage tips als je gaat vliegen. Fijne reis alvast!

handbagage-inpakken

5 tips om gemakkelijk te reizen met handbagage

Lichtgewicht reizen vergt nogal wat voorbereidingen. Je moet alles op de juiste manier inpakken. Als je het eenmaal door hebt, hoef je voortaan nooit meer te reizen met een grote koffer.

1. Laat handdoeken thuis

Verblijf je in een hotel?  Dan zijn handdoeken vaak niet nodig. Die hebben ze daar allemaal voor je klaarliggen en nemen enorm veel ruimte in als je ze toch meeneemt. Verblijf je ergens waar ze toch geen handdoek hebben? Kies dan voor een dunne hammamdoek. Die kun je vaak oprollen en drogen ook snel. Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om ter plekke een goedkope variant aan te schaffen. Een tip van de redactie: zorg dat je geen toerist bent die zijn handdoek s’ochtends vroeg neerlegt bij het zwembad. Dan krijg je namelijk dit soort taferelen.

2. Ga opzoek naar een wasserette

Ga je wat langer op vakantie maar past het toch allemaal niet in je handbagage? Maak dan een keuze uit je favoriete items en pak deze in. In elke plaats heb je wel een wasserette die je kleding weer heerlijk schoon kan maken. Terwijl de wasmachine draait doe je gewoon even een drankje op een terrasje. Het moet natuurlijk nog wel op vakantie lijken.waserette

3. Aparte laptoptas meenemen

Toch nog even wat uurtjes werken op vakantie of vind het fijn om te Netflixen in de hotelkamer? Bij veel luchtvaartmaatschappijen mag je een tweede, kleine tas meenemen voor je elektronica. Dit scheelt ontzettend veel  ruimte in je handbagage. Kijk wel even van tevoren op de site van je luchtvaartmaatschappij. 

4. Trek een aantal laagjes aan

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je als Michelin poppetje het vliegtuig in rolt. Van al die laagjes kun je het behoorlijk warm krijgen. Wist je zelf dat er een aantal jaren geleden een tiener flauwviel met 12 lagen kleren aan in het vliegtuig?  Je moet deze tip dus met een korreltje zout nemen. Wel kun je bijvoorbeeld je vest en je jas alvast aandoen en die daarna op je schoot leggen in het vliegtuig. Je slippers kun je beter inpakken en je sportschoenen als je die mee hebt bijvoorbeeld aandoen.

5. Gebruik vacuümzakken

Het is misschien even wennen om ineens alles te rollen in plaats van vouwen in je koffer, maar het is enorm ruimtebesparend. Daarnaast voorkom je ook kreukels. Wil je het helemaal goed doen? Gebruik dan vacuümzakken. Zo kun je wel meer dan 70 procent ruimte besparen en ze houden ook nog eens je koffer heel geordend. In deze YouTube video hieronder zie je hoe dit werkt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!