Azië

Eerste reis naar Japan? 5 dingen om rekening mee te houden

reizen naar Japan 5 tips

Niet lang geleden ben ik teruggekeerd van mijn eerste reis naar het land van de rijzende zon, Japan. Vanaf moment één was ik vastberaden om deze bijzondere cultuur helemaal in mij op te nemen. Dus, special voor de aspirant-Japanreiziger, deel ik in dit artikel de meest waardevolle tips die ik kan geven. Ben je er klaar voor? Reizen naar Japan – 5 dingen om rekening mee te houden.

Tips voor reizen naar Japan

Je kan me vergelijken met een persoon die weinig tot niets plant voordat ik op reis ga. Toch kon ik het niet laten om te zoeken op het internet over wat ik allemaal kon verwachten voordat ik mijn koffer inpakte.

Maar ik zal je vast verklappen – niets gaat je kunnen voorbereiden op wat gaat komen, in positieve zin! De volgende tips zijn gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen. Dit zijn 5 dingen om rekening mee te houden:

reizen naar japan 5 tips

1. Vergeet fooien

Fooien bestaan niet in Japan. Onthoudt dit. Sterker nog – de kans is zelfs aanwezig dat je, zonder dit zelf door te hebben, iemand beledigd. Betaal dus gewoon de prijs die er op het bonnetje staat. Op deze manier weet je zeker dat je iemand niet onbedoeld pikeert. Deze tip past prima tussen de 8 belangrijke gebaren en gebruiken die je moet kennen in het buitenland.

reizen naar japan 5 tips

2. Het openbaar vervoer is je beste kompaan

Er zijn weinig landen in de wereld die zo efficient zijn ingericht als Japan. Het is dus aan te raden om, mits je van plan bent om veel van het land te zien, de Japan Rail Way Pass aan te schaffen. Profiteer als buitenlander van scherpe prijzen, zodat je gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Let op: installeer een vertaalapp op je telefoon zodat je niet met een taalbarrière te maken krijgt.

3. Respecteer de regels van het openbaar vervoer

Over het openbaar vervoer gesproken – voordat je eraan begint is het handig om wat regels te kennen. Belangrijke les: stilte is goud. Ja, echt waar. Mensen in Japan zitten niet te wachten op luidruchtige telefoongesprekken in de metro. Wees niet de persoon die met een wagyu steak zwaait terwijl iedereen wanhopig probeert om niet te watertanden.

reizen naar japan 5 tips

Ook wil je absoluut niet eindigen op een voorrangsstoel die is gereserveerd voor zwangere vrouwen en ouderen. Houdt deze regels in gedachten en je zult door het openbaar vervoer navigeren als een ware samurai. Succes met het navigeren door het openbaar vervoer!

4. Verwacht geen openbare prullenbakken

Dit is iets wat ik op dag 1 al merkte. Je verzamelt ontzettend veel afval, en er is geen plek om het weg te gooien. Opmerkelijk, aangezien het veruit het schoonste land is waar ik tot dusver ben geweest. Neem dus altijd iets mee waar je afval in kan vervoeren.

reizen naar japan 5 tips

5. Hightech toiletten

Toiletten in Japan hebben meer elektronische opties dan mijn televisie: verwarming – geurverdrijver, bidet en nog twintig andere knoppen die ik niet heb kunnen ontcijferen. Ontzettend fijn als je meer dan een uur per dag op het toilet doorbrengt, maar af en toe wel een beetje verwarrend.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!