Reisnieuws

‘Reizen Waes: Wereldsteden’: Tom dompelt zich onder in bizarre sloppenwijken

reizen waes wereldsteden aflevering

Tom Waes staat bekend om zijn geweldige reisprogramma ‘Reizen Waes’. In het nieuwe programma ‘Reizen Waes: Wereldsteden’ bezoekt hij de grootste, meest bizarre en indrukwekkendste steden ter wereld. In de aflevering van gisteren dompelt hij zich onder in de grootste stad van India: Mumbai. Een kleurrijke aflevering vol contrasten.

Reizen Waes: Wereldsteden

Het is een aflevering die je gegarandeerd moet bekijken, als je dit als vaste kijker nog niet had gedaan, en wij geven alvast een preview. Tom verbaast zich over de drukte van de stad Mumbai en hoe de extreme rijkdom en mega armoede naast elkaar leeft. Ook het feit hoe mensen zonder geld of luxe leven is een van de hoogtepunten in deze aflevering.

Samen met een lokale gids gaat hij er een week op uit om de stad te verkennen. Van de bekendere hotspots tot de plekken die je niet op Tripadvisor weet te vinden. Dit soort programma’s geven een echt beeld van een stad of land, iets waar Reisleven sowieso enorme fan van is. Zo bezoekt hij ook de sloppenwijken van Mumbai.

De sloppenwijken van de stad

In deze wijk, de ‘neighborhood’ zoals de locals het noemen, wonen maar liefst 570.000 mensen op één vierkante kilometer wonen. Om te beseffen hoe dichtbevolkt dit is moet je de aflevering zelf even bekijken. Tom is diep verbaast en sprakeloos als hij dit ziet. Hij gaat met der local langs bij mensen in hun kleine huisjes.

Toch lijken de mensen enorm gelukkig en dat is ook een van de conclusies na een week in Mumbai. Je kunt deze indrukwekkende aflevering terugkijken via deze link.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!