Nature

Unieke beelden van reuzenmanta’s en hun paringsdans

reuzenmanta's-vissen-paringsdans-video

Ken jij reuzenmanta’s al? Deze schitterende dieren zijn lastig te spotten in het wild. De reuzenmanta (Mobula birostris) is de grootste bekende rog en behoort tot de kraakbeenvissen. Deze reuzachtige dieren hebben een spanwijdte tot 7 meter en het dier kan maximaal 3000 kg wegen. Een werkelijk uniek dier in het wild. Een duiker voor de kust van Mexico kwam een groep tegen, die het erg leuk hadden met elkaar.

Reuzenmanta’s in het wild

De mond van deze manta’s zit niet aan de onderkant, zoals bij de meeste roggen, maar aan de voorkant. De borstvinnen van deze vissen zijn toegespitst driehoekig en aan de voorstandige mond bevinden zich vlezige kopflappen. Dit is een uniek dier en met heel veel geluk vind je er ooit eentje in je leven.

Het is al een uniek moment om deze reuzenmanta’s in het echt te zien, maar om ze een ware paringsdans te zien doen is helemaal speciaal. Een duiker, voor de kust van Mexico, kwam een groep van deze dieren tegen. Het bleek dat ze elkaar wel heel erg leuk vonden. Hij begon te filmen en de rest is geschiedenis.

reuzenmanta-wild-video

Het resultaat is een schitterende video

Het groepje zwemt in eerste instantie om elkaar heen. Dit is al een schitterend beeld. Daarna ziet hij een mannetje en een vrouwtje als geliefdes om elkaar heen dansen. De vrouw neemt hierbij grappig genoeg volledig de leiding.

Beelden zeggen natuurlijk meer dan duizend woorden. Daarom hebben we deze geweldige foto hieronder voor jullie uitgelicht. Bijzonder toch? Meer unieke zeedieren zien? Bekijk dan: Kwal groter dan een mens gespot voor de kust van Engeland

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!