Reisnieuws

Video: 2.2 miljoen liter rode wijn stroomt door de straten van dit Portugese dorpje

wijn-rivier-portugal
De wijn vloeit rijkelijk door de straten van dit Portugese dorpje nypost

Een gratis wijntje is nooit verkeerd, toch? In het Portugese São Lorenco de Bairro werd het je wel heel gemakkelijk gemaakt om een gratis glaasje rood te scoren toen er twee wijntrucks barstten. 2.2 miljoen liter wijn stroomde door de straten van het dorpje en dat zorgde voor een bizar tafereel.

Wijn kleurt de straten van dit Portugese dorpje rood

Toen de distilleerderij van Levira klaar was om een aantal liters rode wijn te gaan bottelen gebeurde er iets onverwachts: twee gigantische wijntrucks bezweken en genoeg wijn om een zwembad te vullen barstte naar buiten. Hoe dit kon gebeuren is nog steeds de vraag.

Een absurd tafereel ontvouwde zich vervolgens. De wijn stroomde als een rivier door de straten van het Portugese dorpje en de inwoners stonden dan ook wel even vreemd te kijken. Er werd zelfs een alert afgegeven om te voorkomen dat de wijnstroom in de Certime Rivier terecht zou komen. Gelukkig gebeurde dat, en de distilleerderij heeft aangegeven alle schade te vergoeden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pubity (@pubity)

Social media gaat los

Dat er zoveel wijn verspild is is natuurlijk eeuwig zonde, maar van de reacties op social media kunnen we dan wel weer genieten. Van ‘Don’t worry guys, my mom’s single handedly got this‘ tot ‘This is why is always keep straws in my car’ en ‘Jesus got a little carried away’. Creativiteit ten top.

Bekijk hieronder de video van de wijnrivier in het Portugese dorpje. Kijken is op eigen risico: je kan er nog wel eens dorstig van worden.

Nu we het toch over vinho hebben: in het Dourodal in Portugal kun je overnachten in een wijnvat en natuurlijk een aantal glaasjes achterover slaan. Wijnen, wijnen!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!