Reisnieuws

Roku Gin opent unieke Amsterdamse pop-up-bar om herfstequinox te vieren

roku-gin-taiko-bar-pop-up

Hotspot alert! Het Japanse Roku Gin tovert de Taiko Bar in het Amsterdamse Conservatorium Hotel om in een Ruku pop-up bar. Dit doen ze zodat jij de prachtige overgang van zomer naar herfst kunt vieren op een unieke manier. Je krijgt hier het beste van de seizoenen in jouw glas en op jouw bord. Reisleven mocht bij de feestelijke opening zijn en we kunnen jullie alvast mededelen: dit is een absolute aanrader! Wees er wel snel bij, de pop-up bar is alleen dit weekend geopend.

Roku Gin: vier seizoeneen

De vier seizoenen spelen een belangrijke rol in het productieproces van Roku Gin. Roku’s slogan verklapt het al: The best of every season – ieder seizoen heeft iets moois te bieden en mag daarom gevierd worden. Vandaar dat het Japanse ginmerk op vrijdag 23 en zaterdag 24 september 2022 voor het eerst een pop-up-bar opent om de herfstequinox (de overgang van de zomer naar de herfst) te vieren. Taiko Bar Amsterdam, de in het Conservatorium gevestigde bar van topchef Schilo van Coevorden, zal het decor vormen voor dit event.

Roku Gin houdt vast aan de Japanse culinaire filosofie shun (spreek uit als shoen): het idee dat ingrediënten op hun best zijn wanneer ze in het seizoen worden geoogst. Roku betekent ‘zes’ in het Japans, wat staat voor de zes bijzondere botanische ingrediënten. Zo komen Roku’s sakurabloesem en -bladeren uit de lente, de sencha- en gyokurothee uit de zomer, de sanshō-peper uit de herfst en de schillen van de yuzu uit de winter. Tijdens de herfstequinox staat de zon loodrecht boven de evenaar en is de zomer officieel ten einde. Roku Gin viert deze overgang van seizoenen graag samen met echte ginliefhebbers uit heel Nederland.

roku-gin-pop-up-bar-taiko

De pop-up-bar

Roku Gin biedt liefhebbers op 23 en 24 september een inkijkje in hun filosofie: voor het eerst openen zij een pop-up-bar in Taiko Bar, de bar van topchef Schilo van Coevorden en onderdeel van het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Het idee achter het concept is om de gasten de overgang van de zomer naar de herfst te laten proeven door middel van een culinaire reis, uiteraard met de bijbehorende gin cocktails en bar bites ontwikkeld door Roku Gin en Taiko Amsterdam. Reserveer hier jouw plekje voor 23 of 24 september. De kosten per serve (drie cocktails met bijbehorende gerechtjes) bedragen €75 pp.

Het productieproces is ontstaan uit eeuwenoude tradities met grote aandacht voor de kleinste details. Zo vormt een traditionele ginsmaak de basis waarna de karakteristieke Japanse ingrediënten als yuzu naar boven komen. De frisse en lichtpittige afdronk wordt veroorzaakt door de sanshō-peper en de bloesem en groene thee geven een bloemig en zoet aroma in de neus. Naast shun is het begrip Omotenashi van groot belang. Omotenashi staat voor ultieme gastvrijheid, een serveerritueel wat meer om handen heeft dan een simpele Gin & Tonic.

Roku Gin @ Taiko Bar
Wanneer: vrijdag 23 en zaterdag 24 september 2022
Waar: Taiko Bar, Conservatorium Hotel, Paulus Potterstraat 50 , Amsterdam
Kosten: €75 pp

Kijk voor meer informatie over Roku Gin op https://rokugin.suntory.com/nl/nl

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TAIKO Amsterdam (@taikoamsterdam)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!