Bestemmingen

7 redenen om Rome nú op jouw bucketlist te zetten

redenen rome bezoeken citytrip hoogtepunten

Rome is en blijft een van de meest indrukwekkende steden van Europa. Je hebt er een bijzondere geschiedenis, geweldig eetcultuur, 1000 must-see’s en het weer is vaak meer dan prima. Als je een trip naar Rome hebt geboekt dan wil je natuurlijk weten welke highlights je echt niet mag missen. Wij hebben 7 redenen om naar Rome te gaan voor je op een rijtje gezet. Al deze 7 hotspots kun je prima in 1,5e dag bezoeken tijdens jouw eerste korte stedentrip naar deze stad.

Rome: hoofdstad van Italië

Rome is de hoofdstad van Italië en het bestuurlijk centrum van de regio Lazio en de Città Metropolitana di Roma Capitale. Er wonen 2,9 miljoen mensen in Rome en het is de grootste stad van het land. Inwoners van Rome noemen ze nog steeds Romeinen. Volgens de legende is de stad Rome gesticht door de tweeling Romulus en Remus in 753 v. Chr.

Rome heeft door zijn geschiedenis veel toeristen die de stad bezoeken. De paasperiode plus de maanden mei, juni en september zijn de drukste tijden. Dit is dus een tijd om Rome niet te bezoeken. Vooral bij de hotspots kan het dan extreem druk zijn, al zal dit de pret niet drukken. Hieronder 7 spots die je tijdens jouw weekendje Rome echt niet mag missen.

@reisleven Welke plek in Rome zou jij zeker bezoeken? #reizen #rome #hotspots #travel #tips #fy ♬ origineel geluid – Reisleven

1. Campo di Fiori

De Campo de’ Fiori is een bekend plein in Rome. Letterlijk vertaald betekent Campo de ‘Fiori ‘veld van bloemen. Het is een zeer levendig plein waar je dagelijks van maandag tot en met zaterdag verse bloemen, fruit, kruiden en groente kunt scoren. Daarnaast is het een plek waar, vooral toeristen, in de avond massaal samenkomen om wijn en bier te drinken. Het is een toeristische plek, maar wel eentje die je op jouw lijstje kunt zetten.

2. Piazza Navona

Piazza Navona ligt niet ver van Campo di Fiori en is iets authentieker dan Campo di Fiori. Het is een van de mooiste en bekendste pleinen van Rome. In 86 na Christus liet keizer Domitianus dit plein aanleggen met de bijzondere langgerekte vorm. Deze vorm werd gekozen vanwege de oorspronkelijke functie: een stadion voor atletiekwedstrijden. In de zomer werden hier ‘waterspelen’gehouden waarbij het hele plein onder water werd gelopen. Prachtig om te bedenken hoe in deze regio entertainment is ontstaan.

3. Pantheon

Het Pantheon is een van de best bewaarde gebouwen uit de Romeinse tijd. De bouw van het Pantheon begon in 27 voor Christus, onder leiding van Marcus Agrippa. Het is een van de weinige gebouwen uit het oude Rome dat volledig intact is gebleven, een hele prestatie op zich. Men weet nog steeds niet precies waar het Pantheon voor diende in het verleden. Dit schitterende gebouw is meer dan een kijkje waard.

4. De Trevi Fontein

Iedereen ter wereld kent deze bekende fontein. De ‘Fontana di Trevi’ is een erg drukke plek en kent zijn bekendheid onder andere uit meerdere populaire films. Onder andere in de klassieker La Dolce Vita is deze fontein te aanschouwen. Traditie bij de fontein is een muntje in de fontein te werpen (doe dit met uw ogen dicht en gooi met de rechterhand over de linkerschouder een muntje in het water). Volgens het bijgeloof zul je als gooier van een muntje terugkeren in Rome. Bij twee muntjes vind je zelfs jouw liefde hier. Gooi je drie muntjes? Dan zul je zelfs gaan trouwen. De opbrengst van alle muntjes gaat naar arme gezinnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rome, Italy (@visit__rome)

5. Spaanse Trappen

Wederom een van de bekendste plekken in Rome: de Spaanse Trappen. De lokale bevolking ontmoet elkaar hier vaak en ook voor toeristen is het een herkenningspunt. De Spaanse Trappen zijn de hele dag door een gezellige plek om te zijn. Aan de voet van de trappen vind je meestal schilders, karikatuurkunstenaars en straatverkopers. Let wel op: zorg dat je niet eet op de trappen. Je kunt hiervoor een boete krijgen en er zijn dagelijks politiecontroles.

6. Colosseum

Ook het Colosseum is natuurlijk niet over te slaan tijdens jouw eerste tripje naar Rome. Dit gebouw ademt een rijke geschiedenis. In het jaar 72 na Chr. liet de Flavische keizer Vespasianus dit amfitheater in Rome bouwen met een capaciteit van 65.000 toeschouwers. De bouw van het Colosseum nam acht jaar in beslag en werd gefinancieerd met de buit van plunderingen in Jeruzalem. Hoofddoel van het Colosseum was het volk te vermaken en daarmee de Keizer populairder te maken. Wist je dat het Colosseum een van de 7 moderne wereldwonderen is?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rome, Italy (@visit__rome)

7. Het Vaticaan

Vaticaanstad is een klein staatje in Rome. Het is het kleinste staatje van heel de wereld en wordt geregeerd door de Paus. Het heeft enkele van de beroemdste kunstwerken van Italië, waarvan vele gehuisvest zijn in de enorme Vaticaanse Musea (thuisbasis van de Sixtijnse Kapel). De rijkdom en schoonheid van het Vaticaan is een must-see. Je zult hier met open mond rondlopen en je verbazen over de kleinste details. Trek wel minimaal 3 uur uit voor jouw tripje naar het Vaticaan.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!