Reistips

Waarom een rondvaart door Amsterdam ook leuk is voor Nederlanders

rondvaart-amsterdam
Foto: Freepik

Als je denkt aan Amsterdam en een rondvaart denk je toch vooral aan toeristen die in een boot zitten. Tenslotte is het een beetje zoals de hop on-hop off bussen die overal rond rijden. Maar als je er over nadenkt doe jij dit misschien ook wel als je bijvoorbeeld in Londen of New York bent. Dus waarom zou je dan niet zo’n rondvaart in eigen land doen. Wij laten je zien door middel van een aantal tips waarom dit eigenlijk heel leuk kan zijn.

De grachten en een andere kijk op de stad

Zelfs als je in Amsterdam woont is het beeld dat je vanaf een boort hebt heel anders dan als je op straat loopt of fietst. De grachten waar je over vaart staan niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je hebt een prachtig gezicht opt de mooie grachtenpanden en als het donker nog mooier omdat je dan vaak een kijkje naar binnen hebt. Nederlanders zijn tenslotte niet zo van gordijnen sluiten.

Als je zo door Amsterdam vaart heb je goed de tijd om de stad vanuit een andere blik te bekijken. Je kunt rustiger naar de drukte en juist ook de stille plekjes kijken. Zo ervaar je de stad echt even heel anders. Ook kom je natuurlijk op plekken die je normaal niet ziet omdat ze alleen vanaf het water zijn te bezichtigen. Het lijkt alsof je stiekem de verborgen plekjes van de stad kunt ontdekken.

avond-rondvaart-amsterdam

De stad en zijn geschiedenis leren kennen

Tijdens een rondvaart wordt er natuurlijk de nodige informatie gegeven van waar je. bent en wat je ziet. En daar leer je best veel van. Je leert meer over de geschiedenis dan dat je op school hebt geleerd en je kijkt even anders naar de architectuur. En dat alles op een hele rustige relaxte manier. Meer ontspannen dan op deze manier kun je je niet door de stad begeven. Bij sommige rondvaarten kun je zelfs nog kiezen voor een drankje of hapje!

Je kunt je echt even vergapen aan de prachtige panden uit de Gouden Eeuw, maar leert tegelijkertijd vandaag de dag over alle culturen in de stad. Je kunt vanaf een afstandje goed kijken naar de invloed van de geschiedenis en de culturen op bijvoorbeeld de architectuur van de gebouwen. Want dat de stad natuurlijk een enorme hoeveelheid aan culturen heeft kun je vanaf het water heel goed ervaren.

bruggen-rondvaart-amsterdam

Varen langs alle bekende en onbekende bezienswaardigheden tijdens een rondvaart

Vanaf het water kom je bijvoorbeeld langs het Rijksmuseum en het Anne Frank Huis. Je vaart onder de bekende Magere Brug door. Sowieso zijn alle bruggen waar je onderdoor vaart mooi en soms zo laag dat je moet bukken. Vanaf het water kun je prachtig foto’s maken van al die plekken zoals je ze normaal niet kunt zien. En dan zie je ook nog plekken die je niet eerder hebt gezien omdat ze net buiten de bekende routes liggen. Op deze manier zie je de stad echt een keer heel anders dan normaal.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!