Reisnieuws

Sagrada Familia na 140 jaar echt bijna klaar en verlicht de nieuwe torens

sagrada familia lichten torens

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. De Sagrada Familia in Barcelona is namelijk na maar liefst 144 jaar (bijna) klaar. De twee nieuwe torens van deze prachtige kerk die Antoni Gaudi heeft ontworpen werd vrijdagavond voor het eerst verlicht. Hiermee zijn ze weer een stap dichter bij de volledige restauratie en voltooiing van de kerk.

Nieuwe torens van de Sagrada Familia

Deze twee nieuwe torens zijn voor het eerst verlicht op vrijdagavond. Op de pas afgeronde torens staat een os en een leeuw. Deze staan voor de evangelisten Lucas en Marcus. Tot 8 januari blijven de lampen elke avond branden. Er zijn ook verschillende kerstconcerten in de buurt van de Sagrada waarbij de lichten voor extra sfeer zorgen.

Is de Sagrada dan helemaal af nu? Nog niet helemaal. Er zijn nu drie van de zes centrale torens klaar. In 2023 moeten de torens voor de evangelisten Matteüs en Johannes voltooid zijn. In 2026 moet de laatste toren, de Jezus Christustoren, afgerond zijn en is de Sagrada helemaal af. Met 172,5 meter hoogte is dit het hoogste gebouw van de stad Barcelona.

Waarom duurt de bouw zo lang?

De bouw van de torens duurt inmiddels al 144 jaar. In 1882 werd de eerste steen van de Sagrada gelegd. Gaudi raakte er een jaar later bij betrokken en werkte 40 jaar lang aan de kerk tot zijn dood. Door verschillende redenen is het project nog steeds niet af. Dit komt onder andere door financiële problemen, het bouwen is zeer duur, en vandalisme tijdens de Spaanse burgeroorlog.

Ben jij van plan om Barcelona te gaan bezoeken? Vamos! Deze heerlijke stad is vanaf nu ook met de nachttrein te bereiken. Lees hier alles over deze nachttrein.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!