Reisnieuws

Dit is het gemiddelde salaris van een stewardess

salaris van een steward of stewardess

Ben jij iemand die van reizen houdt? Dan is de kans aanwezig dat je hebt overwogen om steward of stewardess te worden. Betaald worden om de wereld rond te reizen – het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar wat verdient iemand die deze baan uitoefent? Wij zochten het uit.

Steward of stewardess worden?

Zie de baan als een soort klantenservice voor reizigers in het vliegtuig. Heb je in het verleden een baan gehad in de horeca, of als klantenservice medewerker in het algemeen? Dan heb je waarschijnlijk een streepje voor op de rest. Misschien niet financieel gezien, maar in ieder geval op het gebied van ervaring.

Het is een prachtig beroep. Toch romantiseren veel mensen het leven van een steward(ess). Vaak maken ze lange dagen en nachten, waarbij ze constant bezig bent met het welzijn van alle passagiers aan boord. Ook is het niet zo dat je lekker op je sneakers mag werken – als steward(ess) moet je er ten alle tijden representatief uitzien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @cabincrewstunners

Alles moet tiptop in orde zijn. Dat neemt niet weg dat er ook veel voordelen zitten aan het beroep. Natuurlijk krijg je ontzettend veel van de wereld te zien, is het verblijf op een locatie altijd gratis, en worden onkosten vergoed. Bovendien kan je als personeelslid tegen een gereduceerd tarief reizen. Een betere manier om geld te besparen tijdens het reizen is er niet.

Salaris van een stewardess of steward

Als we kijken naar het gemiddelde salaris van iemand die dit werk uitvoert, verschild dat heel erg per luchtvaartmaatschappij. Bij een prijsvechter als EasyJet liggen de salarissen niet al te hoog. Vlieg je intercontinentaal bij een grotere maatschappij? Dan verdien je logischerwijs ook meer.

Omdat de salarissen per maatschappij verschillen, hebben we een indicatie gemaakt. Het gemiddelde salaris van een steward(ess) ligt tussen de €1700 en €3000 per maand. Ze worden meestal per vlucht betaald. Het klinkt misschien niet als veel – maar je kiest deze baan ook niet voor het geld. Je kiest het als passie en levensstijl.

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!