Reisnieuws

WAUW! Sardinië biedt nieuwkomers €15.000 om daar te wonen

sardinie-kust-wonen

We hebben een prachtige zomer in Nederland en genieten hier volop van. Toch is dit niet altijd het geval en dromen we weleens ervan om te wonen in het buitenland. Lekker tussendoor een siësta doen, altijd mooi weer en tot laat chillen op het strand. Wij zien het wel zitten! Jij ook? Pak dan je kans! De regering van het Italiaanse eiland Sardinië geeft namelijk subsidies tot wel €15.000 aan mensen die op het eiland willen wonen. 

Leven in Sardinië

Op ongeveer 190 kilometer van het vasteland van Italië ligt het eiland Sardinië. Het eiland is bijna net zo groot als Nederland met een oppervlakte van ruim 24.000 kilometer. Het is het grootste eiland in de Middellandse zee na Sicilië. Dit prachtige eiland heeft mooie landschappen, veel historische kerkjes, mooie stranden en veel haventjes. Het klimaat is er heerlijk subtropisch.

Heb je altijd al willen emigreren naar een warm land? Dan is dit wellicht het goede moment. Als je naar het Italiaanse eiland Sardinië verkast, krijg je een pak geld mee van maar liefst €15.000. Hoe dit kan? Het prachtige eiland wordt steeds leger en dat is niet wat de regering graag ziet. Dit probleem willen ze voorkomen door een bedrag groot bedrag aan mensen aan te bieden die hier willen wonen.

sardinie-nieuwkomers-geld-wonen

Voorwaarden voor de nieuwkomers

Nu zou je misschien denken dat het eiland mega veel geld heeft. Toch is dit niet helemaal waar. Ze hebben juist een groot probleem. Veel bewoners op Sardinië verlaten hun eiland. Dit zorgt ervoor dat het eiland langzaam leegloopt. Daarom hebben ze dus een originele aanpak bedacht.

Er zitten natuurlijk wel regels aan vast. Je krijgt dit enorme bedrag niet zomaar handje contantje. De gemeente waar je naartoe verhuist mag bijvoorbeeld niet meer dan 3.000 inwoners hebben. Als je jouw droomhuis hebt gevonden in Sardinië moet je binnen 1,5 jaar ernaartoe verhuizen. Tot 2024 heb je de tijd om erover na te denken. In totaal is er zo’n 45 miljoen voor apart gezet. Daarmee hebben 3.000 mensen de kans om hier gebruik van te maken.

sardinie-eiland-subsidie

Niet de eerste keer

Helaas heeft de Italiaanse regering al eens eerder problemen gehad. Ze hebben al vaker geprobeerd om mensen naar het eiland te laten komen. Een maand geleden kwamen ze met eenmalige toeslagen van 200 euro voor de seizoens- en huishoudelijk personeel. Net als in ons land was er daar ook een te kort aan arbeidskrachten.

Heel veel mooie dorpjes in de regio Calabrië (ten zuiden van Napels) begonnen vervolgens mensen aan te moedigen om daarheen te verhuizen en boden een bedrag van €28.000 aan. Het wordt dus steeds mooier! Wij hebben onze koffers al gepakt. Jij ook?

 

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!