Travel prep

5 slimme (en prijzige) tips om Schiphol sneller door te komen

schiphol drukte tips rijen voorkomen

We hebben het allemaal al weken over de mega wachtrijen op Schiphol. Soms staan er zelfs rijen buiten de luchthaven. Via Radar kwamen wij een aantal slimme tips tegen om toch op tijd jouw vlucht te halen. Dit zijn 5 tips om op een slimme manier Schiphol uit te spelen tijdens jouw volgende reis. Let wel op, voor sommige tips moet je wel flink in de buidel tasten.

Wachtrijen op Schiphol vermijden

De standaard tips zijn natuurlijk: online inchecken, boarding pass en paspoort bij de hand houden en met enkel handbagage reizen. Dit zijn tips die iedere (ervaren) reiziger al lang weet. Maar wat kun je nog meer doen om die enorme wachtrijen te vermijden? Lees ook: Drukte op vliegvelden: met deze tips ga je goed voorbereid de lucht in.

1. Reizen naar een Schengenland

Heb je wel eens gehoord van een Schengenland? Er zijn 26 Europese landen die vallen onder het Schengengebied. Dit zijn de zogeheten Schengenlanden. Binnen deze landen mag je als inwoner van de Europese Unie (EU) vrij reizen. Als je naar een van deze landen reist, dan kun je via vertrekhal 1A reizen. Deze is vaak een stuk minder druk. Zie hier een overzicht van alle Schengenlanden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amsterdam Airport Schiphol (@schiphol)

2. Boek jouw vlucht om

Als je een flexticket hebt dan kun je kijken wat jouw mogelijkheden zijn. Wellicht kun je vliegen vanaf Weeze, Eindhoven, Rotterdam of Brussel. Let wel goed op: als jouw ticket vanaf dat vliegveld duurder is, moet je het verschil zelf bijbetalen. Daarnaast moet je dus ook betalen voor jouw eventuele reis naar een van de locaties. Bekijk goed of de tips hieronder dan niet fijner en voordeliger zijn.

3. Bagage laten ophalen

Je kunt kijken of jouw maatschappij van tevoren, door middel van de bagageservice, jouw bagage kan komen ophalen. Zij checken de bagage voor je in en op de plek van bestemming hoef je de koffer pas weer op te halen. Dit scheelt veel gedoe, tijd en je hebt meteen een ontspannen gevoel zodra je de deur uit gaat. De kosten? Minimaal 35 euro voor twee koffers.

schiphol-vip-centre

4. Prioriteit

Dit is een van de duurdere opties. Schiphol heeft een dienst waarmee je met prioriteit door de controles kunt. Voor 155 euro per jaar heb je een basic lidmaatschap. Wat je hiervoor krijgt? Voorrang bij veiligheidscontroles en inchecken in de rij van business class. Met het basic lidmaatschap heb je geen toegang tot skylounges.

5. VIP Service: reizen als een BN’er

Altijd al een koninklijk gevoel willen hebben richting jouw bestemming? Dan kun je de VIP service van Schiphol boeken. Dit is een service die voornamelijk door multimiljonairs en BN’ers wordt gebruikt. Iedereen kan gebruik maken van deze service, je moet er echter wel 500 euro voor betalen. Je hoeft je bagage niet in te checken, wordt per limousine/luxe bus naar de Airport gebracht en je bent volledig gescheiden van de mensen in de terminal naar het vliegtuig toe. Reizen als een baas! Check de opties hier.

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!