Reistips

Schiphol roept op niet naar vliegveld te komen; vele vluchten gecanceld vanwege staking

schiphol oproep staking

Het is momenteel extreem druk op Schiphol. Grondmedewerkers hebben namelijk hun werk neergelegd en zijn in staking gegaan. Dit zorgt voor enorme rijen en vele geannuleerde vluchten. De drukte en chaos schijnt groot te zijn en Schiphol roept nu ook reizigers op om niet meer naar het vliegveld te komen. Pech voor alle lucky reizigers die van plan zijn om op vakantie te gaan. 

Grote staking op Schiphol

De staking is gepland op een van de drukste dagen van het jaar. Vandaag reizen alleen al 200.000 passagiers via de Nederlandse vluchthaven. Door deze staking zijn de rijen langer dan ooit, vooral vanwege het tekort aan personeel. Ook onderhoud aan landingsbanen is geannuleerd. De staking is door de vakbond georganiseerd.

Het personeel staakt omdat ze vrezen voor hun baan. Schiphol is namelijk van plan om een groot deel van het werk uit te gaan besteden. Vanwege deze mogelijke maatregel stopten de medewerkers om 06.00 met hun werk. De vliegtuigen kunnen momenteel niet worden geladen en gelost, dit leidde meteen tot extreme vertragingen.

Statement vanuit Schiphol

Schiphol gaf eerder vanochtend al de melding aan KLM-passagiers om minimaal drie uur van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn. Sinds een uur is de melding aangepast. Schiphol vraagt reiziger namelijk om helemaal niet meer naar de luchthaven af te reizen. Het is simpelweg niet verantwoord is de verklaring. Deze oproep geldt voor mensen die voor 15.00 vertrekken vandaag.

Het is daarnaast verstandig om even contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappijen om meer informatie te winnen. Reizigers spreken op Twitter van ‘een chaos’ op de luchthaven. ‘Chaos op Schiphol op drukste dag in jaren na wilde staking KLM-personeel. Ja leuk, toeristen pesten. Laat ze gewoon cargo vliegtuigen blokkeren’, schrijft eentje. ‘Ik ben op #Schiphol. Wat een chaos. Door de flitsstaking van bagagepersoneel zijn alle vluchten vertraagd. Reizigers wordt nu opgeroepen om de trein te nemen (zonder bagage dus)’, schrijft Carolien Vader uit Amsterdam.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!