Bucketlist

Voor durfals: schommel in Ecuador op 2600 meter hoogte met panoramisch uitzicht

schommel-ecuador-actieve-vulkaan
Schommelen wordt spannend in Ecuador (bron: nationalgeographic)

Voor op de durfal-bucketlist: in Ecuador kun je op 2600 meter hoogte schommelen zónder extra veiligheidsmaatregelen. ‘De schommel aan het einde van de wereld’ zwiert je tientallen meters heen en weer en alsof het schommelen alleen al niet spannend genoeg is, heb je ook nog eens fenomenaal uitzicht op een actieve vulkaan. Wie durft?

Schommelen op 2600 meter hoogte in Ecuador

Houd jij wel van een uitdaging? Op naar Baños de Agua Santa dan. Baños is een toeristische plek in Ecuador in een rivierdal van waaruit een veelgebruikte route naar het Amazonegebied loopt; Baños staat dan ook wel bekend als ‘de toegang tot de Amazone’.

Alleen Baños zelf is, net als de omliggende natuur, ontzettend mooi met zijn ligging in de groene vallei. Het klimaat is vochtig en de temperatuur ligt gemiddeld rond de 17 graden. Dat is maar goed ook, want van de schommelattractie ga je waarschijnlijk wel even zweten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andrew Green (@andrewrjgreen)

Met de gondel de berg op

Goed, je bent in de stad en hebt genoeg moed verzameld om de berg op te gaan en te gaan schommelen. Gelukkig hoef je de hele klim niet zelf te maken (kan wel! Je kunt hier prachtig wandelen) maar stap je simpelweg in de gondel die je naar 2600 meter brengt. Na een korte wandeling kom je aan bij het ietwat gammele ‘La Casa del Arbol’ (‘de boomhut’) waar de attractie aan een tak bevestigd is. Durf je nog?

Je zal wel moeten, want dit is een once in a lifetime experience. Als je eenmaal zit verdwijnen je zenuwen als sneeuw voor de zon want de uitzichten zijn echt fantastisch. Een beetje avonturier schrikt niet van het diepe ravijn onder hem of de enorme rookpluim uit de vulkaan voor hem, toch?
schommelen-uitzicht-vulkaan
Durf je? (bron: unsplash)

Uitzicht op de actieve vulkaan Tungurahua

Die vulkaan Tungurahua (‘Vuurkeel’) is toch behoorlijk indrukwekkend. Met zijn vijf kilometer hoogte en eeuwige rookpluimen bij de top is de bijnaam ‘De Zwarte Reus’ toch best passend. De laatste zware uitbarsting was in 2006 en sindsdien is er af en toe wat activiteit geweest.

Als je daar dan boven het ravijn slingert met die machtige vulkaan voor je vergeet je al gauw dat er geen extra veiligheidsmaatregelen zijn. Om tegelijkertijd het gevoel van vrijheid en nietigheid te ervaren is best speciaal. Het schommelen zelf is nog helemaal gratis ook, maar een kleine donatie wordt wel gewaardeerd. En? Staat ‘ie op je bucketlist?

vulkaan-ecuador-tungurahua
‘De Zwarte Reus’ vanaf nabijgelegen stad Ambato (bron: unsplash)

Krijg je weer helemaal zin om te schommelen, maar zit je niet te wachten op de lange reis naar Ecuador? Ga dan eens naar de Lookout Swing in ons eigen Amsterdam!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!