Reisnieuws

Tijd voor rust? Schots onbewoond eiland te koop voor 168.000 euro

onbewoond-eiland-schotland

Ben jij op zoek naar een plek van rust? Een plek waar niemand je komt storen? Waar je als introvert je helemaal terug kunt trekken? Say no more! In Schotland kun je namelijk een volledig onbewoond eiland scoren voor maar 168.000 euro. Dit eiland heeft een grootte van maar liefst 50 voetbalvelden en is alsnog goedkoper dan een gemiddeld rijtjeshuis in een Nederlandse Vinex-wijk. De kans van je leven dus!

Op een onbewoond eiland

Het gaat om het Schotse eiland Barlocco. Dit eiland ligt net voor de Schotse zuidkust en werd door een Schots vastgoedbedrijf op de markt gezet. Je kunt het eiland op meerdere manieren bereiken. Uiteraard kun je varen naar het eiland. Daarnaast kun je tijdens eb met een terreinwagen naar het onbewoonde eiland toe rijden en over een rotsdijk kun je Barlocco zelfs lopend bereiken. Dat is toch handig als je even geen boot tot je beschikking hebt.

Uiteraard spreekt het vastgoedbedrijf over een unieke kans. Inmiddels hebben al meer dan vijftig partijen zich aangemeld omdat ze geïnteresseerd zijn in het eiland. Of er een bod is gedaan weten we nog niet. In het verleden zijn er al meerdere Schotse eilanden verkocht en het bedrijf is er dan ook zeker van dat het ook deze keer gaat lukken.

onbewoond eiland schotland te koop

Andere eilanden in de verkoop

Naast Barlocco staan er nog meer eilanden te koop. Denk aan Càrn Deas, een schattig eilandje in de Summer Isles-archipel. Het eiland werd binnen twee maanden al verkocht. Voor welk bedrag dit eiland werd verkocht is nog niet bekend gemaakt.

Op zoek naar meer nieuws over eilanden?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!