Reisnieuws

Toeristen op Bali mogen geen scooters meer huren na alle ongelukken

scooter-verbod-bali-ongelukken

Op het Indonesische eiland Bali zijn ze helemaal klaar met alle ongelukken die daar gebeuren met scooters. De EHBO en ziekenhuizen lopen daar vol met buitenlandse toeristen die brokken maken. De oplossing? De autoriteiten hebben besloten dat toeristen alleen mogen reizen met reisagenten. Zelf rijden op een scooter mag dus niet meer.

Scooters op Bali

Scooters zijn een van de meest populaire vervoersmiddelen op het populaire eiland. Je ziet ze overal en je kunt ze voor een prikkie huren voor langere tijd. Vanaf nu is dat dus voorbij, dit liet de Balinese gouverneur Wayan Koster aan lokale media weten. Er is nog niet duidelijk of buitenlandse toeristen wel een auto mogen huren.

Buitenlandse toeristen overtreden veel verkeersregels op Bali en dit is volgens Koster de reden van het verbod. Denk aan rijden met een ontbloot bovenlichaam op de scooter of het niet dragen van een helm. Dit maakt de ongelukken op het eiland natuurlijk nog gevaarlijker en Koster vond het de hoogste tijd daar iets tegen te doen. Dit soort praktijken kunnen dus niet meer:

@bridgeandjosh Scooters are also so much more fun #bali #aussie #travel ♬ About Damn Time – Lizzo

Vele ongelukken

Ook moet dit verbod de kwaliteit van toerisme op Bali weer een beetje terugkrijgen. Hoe ze dit verbod gaan handhaven is nog niet bekend en ook de boetes zijn nog niet duidelijk. Koster vraagt het Indonesische ministerie van Justitie om steun bij het intrekken van visa van toeristen die betrapt zijn op scooteren of andere overtredingen, zoals illegale arbeid of misbruik van verblijfsvergunningen.

De druppel voor de Balinese overheid zijn de ongelukken van de laatste tijd. Zo reed vorige maand een dronken toerist een lokale motorrijder aan. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis. In januari stierven er twee buitenlanders nadat zie op elkaar waren gebotst. Heb jij ervaring met scooters op Bali? Laat het ons weten in de comments!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!