Experiences

Seven Hanging Valleys: magische hike langs de kust van de Algarve

seven-hanging-valleys-trail-hike-algarve-portugal

Als je denkt aan Portugal en de Algarve, dan komt ontspanning waarschijnlijk direct in jouw gedachte. Maar wist je dat er in dit schitterende gebied een hele bijzondere hike te maken is langs de ruige Portugese kust? Reisleven liep de Seven Hanging Valleys trail, een van de mooiste wandelingen van Europa. Op deze manier ontdek je de schitterende kust, vol met gouden stranden en ruige goudgele rotsen.

Seven Hanging Valleys in de Algarve

De kust van de Algarve kennen we van het prachtige blauwe water, de mooie rotsen en de schitterende standen. Als je de Seven Hanging Valleys Trail loopt kom je langs magische stranden, die op de juiste momenten ook nog eens vrij rustig zijn. Wij liepen deze trail in mei en hadden sommige stranden bijna voor onszelf. In de zomervakantie kan het hier wel een stuk drukker zijn, hou hier dus rekening mee.

De Seven Hanging Valleys start bij een van de mooiste stranden van de Algarve en neemt je mee langs de bekendste stranden en mooiste kliffen. In onze ogen is dit veruit de mooiste wandeling van Portugal. Hieronder hebben we de belangrijkste highlights en informatie voor jullie op een rijtje gezet:

Beginpunt: Praia da Marinha
Eindpunt: Praia de Vale Centianes
Tussenstops: Praia de Benagil, Carvalho Beach, Alfanzina Lighthouse
Tijdsduur: 5/6 uur (heen en terug)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jon Miksis (@global.viewpoint)

Praia da Marinha

Het beginpunt is meteen een van de mooiste stranden die Europa te bieden heeft. Het heldere blauwe water, de goudgele stranden en de indrukwekkende rotsen. Je kunt hier vanaf een houten pad naar het strand lopen. Naast wandelen kun je hier ook heerlijk relaxen en snorkelen.

Je kunt deze plek makkelijk per auto bereiken vanuit Lagos en je kunt parkeren bij het begin van de hike. Probeer wel een beetje op tijd te gaan, er zijn namelijk niet heel veel parkeerplekken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de route anders om te lopen en bij Praia de Vale Centianes te beginnen.

Praia de Benagil

Dit is een van de beroemdste plekken van Portugal en heb je vast wel eens op Instagram voorbij zien komen. Het strand van Benagil is al schitterend, maar als je de echte ervaring wilt moet je wat extra moeite doen. Per boot of SUP kun je namelijk een strand in een grot bereiken. Probeer wel redelijk vroeg te gaan om massa’s toeristen te vermijden.

Het bezoeken van de Benagil cave is een magische ervaring en zul je nooit van je leven meer vergeten. Wij deden het per SUP (10 EURO per SUP-board), zorg wel dat je een beetje ervaring hebt aangezien de golven vrij hoog kunnen worden hier. Check de adembenemende beelden hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reisleven (@reisleven)

Praia do Carvalho (Carvalho Beach)

Genoten van Benagil? Dan is het tijd om omhoog te klimmen richting het prachtige Praia do Carvalho. Vanaf hier heb je prachtige uitzichten en kun je uit over de enorme goudgelde rotsen. Je kunt het strand van Praia do Carvalho alleen via een tunnel door de rotsen bereiken. Sla dit zeker niet over, de ervaring is namelijk magisch. Het is een verstopt strand waarbij je je in een sprookje waant tussen de hoge kliffen.

Alfanzina Lighthouse

Je bent nu over de helft en loopt over de rotsen richting de vuurtoren. Je kunt deze vuurtoren van een grote afstand al zien. Je loopt hier vaak hele stukken zonder dat je mensen tegenkomt. Je vind hier mooie hoge kliffen en kunt genieten van de grote golven die tegen de kliffen aanklappen. Dit is de kracht van de natuur. Ben je bij de vuurtoren aangekomen dan vind je hier een parkeerplaats en wat plekjes om te drinken en eten.

Praia de Vale Centeanes

Vanaf de vuurtoren vervolg je jouw weg naar de laatste bestemming: Praia de Vale Centianes. Het strand Praia do Vale de Centeanes ligt beschut tussen goudkleurige kliffen, met bijzondere vormen en waar je wederom grotten kunt vinden. De zee is hier wat rustiger wat fijn kan zijn als je eindelijk een beetje wilt badderen na een lange tocht. Het eindpunt van de wandeling ligt vlakbij het dorpje Carvoeiro, wat ook meer dan de moeite waard is om te bezoeken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Educated fool (@gandalf.travels)

Teruglopen of Uber?

Het eindpunt bereikt? Dan kun je er voor kiezen om hetzelfde stuk terug te lopen. Veel mensen kiezen er echter voor om een Uber terug te pakken. De prijzen van Ubers in Portugal liggen namelijk vrij laag en op deze manier hoef je niet dezelfde route af te leggen, al is dit helemaal geen straf. Meer weten over de Algarve en de rest van Portugal? Vergeet Reisleven dan niet te volgen op Facebook of Instagram!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!