Overnachtingen

Slapen in een wijnvat met luxe wellness doe je in Stavoren

slapen-in-een-wijnvat

Ben je ook zo op gek op wijn?  Aan de oude haven van Stavoren vind je deze bijzondere overnachting, namelijk het hotel De vrouw Van Stavoren. Naast de gewone hotelkamers kun je dus ook slapen in een wijnvat.  Voor wie het nog even wat luxer wilt is er de keuze uit een wellness kamer met een sauna. Daar proosten wij op!

Slapen in een wijnvat

In het hotel zijn twaalf grote wijnvaten ingericht als hotelkamers. Klein zijn ze niet met 4 kamers met een volume van 15.000 liter en acht kamers die net iets groter zijn met 23.000 liter inhoud. Als je gaat slapen in een wijnvat hoef je niets te delen, want de kamer is helemaal compleet met tv, toilet en douche. Fijne bijkomstigheid is dat jouw slaapplek op 4 minuten loopafstand van het strand ligt.

Bijzonder weetje: niet de minste, namelijk de Amerikaanse LA Times, heeft Hotel de Vrouw van Stavoren’ als een van de twintig meest bizarre bestemmingen ter wereld uitgeroepen. Sowieso al heel bijzonder dat een Nederland verblijf erin staat. En wij geven toe; slapen in een wijnvat is natuurlijk ook heel uniek. Dat kunnen wij ook zeker beamen.

slapen-in-een-wijnvat-stavoren

Het Friese Stavoren

Je kent Stavoren aan het Ijsselmeer misschien wel als een van de klassieke ‘Friese elf steden’. Daarnaast was het tijdens de hoge middeleeuwen een belangrijke handelshaven. De stad is niet mega groot met 965 inwoners (geteld in 2021). Het lijkt net of je in Kopenhagen zit als je langs de haven loopt met de kleurrijke uitstraling van de stad. Echt een aanrader.

Vind je het idee van een wijnvat nou mega leuk, maar wil je toch iets verder van huis? Wellicht is slapen in een wijnvat in Portugal wel iets voor jou . Daar heb je een prachtig mooi uitzicht tussen de valleien van de Douro rivier. De kamer heeft een prachtige inrichting met een tweepersoonsbed, inloopdouche en een dakraam waardoor je de sterrenhemel van Portugal kunt zien. Lekkere een glaasje Portugese wijn erbij en genieten maar!

stavoren-friesland

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!