Snøhetta viewpoint is een hele bijzondere locatie en ligt in het Dovrefjell National Park. Snøhetta viewpoint is een prachtig gebouw en heeft geweldig uitzicht. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 1500 meter, a 20 minuten lopen. Onderweg vind je stenen platen die de geschiedenis van Dovrefjell vertellen van de afgelopen 10000 jaren. De toegang en het parkeren zijn gratis.

Het gebouw is in 2011 ontworpen en gebouwd en heeft verschillende internationale prijzen gewonnen waaronder “World building of the year 2011”. Snøhetta viewpoint is alleen open tussen Juni en Oktober. In dit prachtige gebouw is een gids aanwezig, staat een telescoop welke je mag gebruiken. Daarnaast is er een open haard en liggen er dierenvellen en schedels. De gids zal je vertellen wat en wie er allemaal te zien zijn. Je kunt namelijk vanuit snøhetta viewpoint muskusossen en rendieren zien.

Snøhetta Viewpoint
Snøhetta Viewpoint

Muskusossen:

Muskusossen zijn arctische dieren en komen voornamelijk in Noord-Canada en Groenland voor. Wanneer het warmer is trekken de dieren hoger de bergen in. In dit park leven ongeveer 200 dieren. Ze zijn zeer groot en wegen meer dan 400kg. Er zijn ook excursies welke online te boeken zijn, hierbij ga je 6-7 uur lang met een gids op zoek naar de Muskusossen. Naast muskusossen heb je ook kans om Rendieren vanuit dit viewpoint te zien. Wij hebben alleen de muskusossen gezien.

Snøhetta viewpoint
Muskusossen

Onderweg naar snøhetta viewpoint kun je langs de weg natuurlijk ook elanden zien. Wij hebben er twee gezien, dit waren helaas ook de enige elanden die wij gezien hebben in Noorwegen en Zweden.

Snøhetta viewpoint
Snøhetta viewpoint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *