Sólheimasandur vliegtuig wrak.

Vlakbij het plaatsje Vik in het zuiden van IJsland ligt er op het zwarte zand een Amerikaanse DC-3. Dit vliegtuig stortte neer op 24 november 1973. Het wrak mist een aantal onderdelen, zoals de vleugels. Het verhaal gaat dat een lokale boer deze heeft meegenomen. De reden van de crash is onbekend. Je kunt de auto parkeren op een kleine parkeerplaats aan de ringroad en vervolgens de wandeling starten. Het is een wandeling door het zwarte zand, waarbij het lijkt alsof je niet vooruitkomt. Ook zie je het vliegtuig niet liggen en lijkt het alsof je nergens naar toe loopt. Een bijzondere ervaring. 

Het wandelpad met de parkeerplaats in de verte.

Om bij het wrak te komen moet je ongeveer 4 kilometer heen lopen, pas als je heel dichtbij zul je het vliegtuig zien liggen. Het kan er flink waaien! Toen wij het wrak bezochten hadden wij het idee dat we verkeerd zaten. We waren al een flinke tijd aan het lopen, en zagen nog niks. Ook vonden wij de parkeerplaats zeer klein en onopvallend.. Onderweg grapten wij een aantal keer dat we maar moesten omdraaien.

Wanneer je eenmaal het wrak ziet liggen besef je pas dat je goed loopt. Je kunt het wrak van binnen zien en het is bijzonder om hem zo in het zwarte zand te zien liggen. Wanneer je rustig foto’s wilt maken dan raad ik aan om vroeg te vertrekken.

Sólheimasandur
Sólheimasandur
Categorieën: IJsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *