Reisnieuws

Video: zó brengen ze in Spanje op geniale wijze groen terug in de stad

groen-hangmatten-spanje-stad
Het Spaanse SingularGreen komt met een geniale oplossing voor het tekort aan groen in steden (bron: SingularGreen)

Met een groeiende wereldbevolking, enorme steden en steeds minder natuur is het absoluut geen slecht idee om wat meer groen terug te brengen in onze betonnen jungles. Omdat daar niet altijd plek voor is komt het Spaanse bedrijf SingularGreen met een innovatief idee om de stad tóch aantrekkelijker, gezonder en natuurlijker te maken. Hoe ze dat doen? Heel eenvoudig!

Spanje brengt groen terug in de stad

Ruimte voor parken, bloemen en planten is er nauwelijks; steden worden voller en voller gebouwd, groen moet plaatsmaken voor stenen. Dat moet anders: in een onderzoek van de Universiteit van Wageningen lezen we dat meer groen in de stad kan bijdragen aan minder stress, een verbeterde psychische gezondheid en een gezond gewicht.

Daar zijn Jordi Serremia en Hugo Riquelme, de oprichters van SingularGreen, het volledig mee eens. Met hun bedrijf brengen zij op een enorm innovatieve manier begroeiing terug in de stad. Niet alleen is het ontzettend makkelijk, maar het ziet er ook nog ongelooflijk tof uit. Petje af!

groene-hangmatten-stad-straat
Meer groen! (bron: SingularGreen)

Hoe werkt het?

Hoe ze dat doen? Met een zogenaamde ‘vegetal canopy’: het heeft wel wat weg van een hangmat waar planten op groeien. De punten van de canopy worden bevestigd aan weerszijde van een straat, aan een huis vast op een aantal meter boven de grond.

Met een slim irrigatiesysteem wordt overtollig water afgevoerd (dat overigens ook kan worden opgevangen en hergebruikt kan worden!) en zo kunnen planten en bloemen volop groeien. Het design absorbeert bovendien Co2 en helpt zo mee om de wereld weer wat schoner te houden. Wat een geniaal idee! Check hieronder de video om te zien hoe het werkt:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sam | Sustainable Living (@sambentley)

En dat is niet alles…

Naast de vegetal canopy voegt SingularGreen ook op andere manieren bloemen en planten toe aan plekken waar steen en beton overheersen. Zo plaatsen ze groen om lantaarnpalen en bovenop bushokjes en dat is niet alleen goed voor het schoonhouden van de lucht die we inademen, maar brengt ook vlinders, bijen en vogels terug naar onze steden.

Verder leggen ze bijvoorbeeld ook natuurlijke zwembaden aan (waar dus geen gebruik wordt gemaakt van chemische middelen zoals chloor) en zorgen ze voor groene muren met behulp van verticale tuinen. Dit hebben we overal nodig als je het ons vraagt!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SingularGreen (@singular_green)

Ben je benieuwd hoe je zelf duurzaam op reis kunt? Check dan deze zeven tips.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!