Reisnieuws

In Spanje rekenen ze nu 0,10 euro of meer per ijsklontje

ijsblokjes-betalen-spanje

Er is momenteel een ijsklontjes tekort in Spanje. Er zijn zelfs supermarkten waar security nakijkt of klanten niet teveel (maximaal een of twee zakken) per persoon meenemen. Dit komt vanwege de hoge vraag naar ijsblokjes tijdens de hittegolf deze zomer. Horecaondernemers zien geen andere weg dan geld vragen per ijsklontje. Op Spanje Vandaag zien we al verschillende berichten dat klanten 0,10 euro per ijsklontje moeten betalen. Zo is jouw ijskoude cola binnen no time 40 tot 60 cent duurder.

IJsklontjes zijn goud waard in Spanje

Bas Smit grapte op zijn Instagram al dat hij de ijsklontjes handel in gaat. Op verschillende social posts, waaronder een man uit Zaragoza, was te zien dat er 60 cent werd gevraagd voor 6 ijsklontjes. Het resultaat? Twee ijskoffies voor een flink bedrag. Klanten klagen massaal, maar kan de horecaondernemer er iets aan doen? Het is een lastig verhaal.

Het is niet de eerste keer dat mensen klagen over ijsklontjes. Toch is het vragen van een bepaald bedrag voor een ijsklontje gewoon toegestaan, zolang je het aangeeft op de prijslijst. Je mag dus niet achteraf verrast worden door een hoger bedrag. Is dat wel zo? Dan sta je volledig in je recht om te klagen.


Reacties op Twitter

De meeste klagers zijn Cafe con Hielo-drinkers. Dit is een Spaanse variant van de ijskoffie. Toch zijn er ook mensen die meer moesten betalen voor een ijskoud wijntje of een lekker glaasje fris. Toch wel een gekke situatie als je het ons vraagt. Het zijn geen grote bedragen, maar het tikt wel aan als je dagelijks een terrasje pakt met het gezin.

Twitter gaat zoals altijd helemaal los. Hieronder hebben we een aantal reacties (voornamelijk in het Spaans) voor je uitgelicht. Het woordje Hielo staat voor ijs:

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!