Bestemmingen

Deze spiraalvormige uitkijktoren bij Kopenhagen geeft een fenomenaal uitzicht

toren kopenhagen denemarken natuur

Sommige dingen lijken te mooi om waar te zijn. Deze spiraalvormige uitkijktoren, op slechts een uur rijden van Kopenhagen, in de natuur van Denemarken is er daar eentje van. Het ontwerp is zo fenomenaal dat hij rechtstreeks uit een futuristische film lijkt te komen. Op de top van deze toren heb je een bijzonder uitzicht over het mooie Gisselfeld Kloster bos. Een must-see als je een trip maakt door Denemarken.

Uitkijktoren in Denemarken

Deze 45 meter hoge uitkijktoren staat midden in de natuur: het Gisselfeld Kloster bos. Hier vind je heuvels, moerassen, beekjes, hoge bomen en moerassen. Vanaf de toren heb je uitzicht over al dit moois en nog veel meer. Een unieke plek waar natuur en design samenkomen. Iets waar zie in Scandinavië sowieso erg goed in zijn. Dit bewijst ook dit onderwaterrestaurant in Noorwegen.

Je kunt dit hoogste punt bereiken via een spiraalvorming wandelpad. Dit pad heeft geen traptreden en is dus voor vrijwel iedereen toegankelijk. Het doel van deze toren is dat het zo min mogelijk slechte invloed zou hebben op de natuur in deze omgeving. Dit hebben ze gedaan door verweerd staal en lokaal gesprokkeld hout te gebruiken. Het pad krult daarnaast om een aantal bomen heen, waardoor het design helemaal in de toren verweven is.

spiraalvormige toren denemarken kopenhagen

Uitzicht over Malmö en Kopenhagen

Vanaf de 45 meter hoge toren heb je uitzicht over de bomen, de beekjes, de heuvels en als je geluk hebt zie je zelfs Malmö en Kopenhagen in de verte. De top van de toren is 140 meter boven zeeniveau en daarmee het hoogte punt van het Deense Seeland-eiland.

De spiraalvormige uitkijktoren is onderdeel van Camp Adventure, die ook kabelbanen en klimcursussen aanbieden in het bos. De toren is elke dag vanaf 10 uur geopend. Tickets zijn €18 (kinderen tussen 0-2 gratis). Alle info vind je hier.

toren kopenhagen

toren kopenhagen denemarken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!