Experiences

Durf jij dit? Overnacht deze Halloween in dit spookkasteel in Ierland

spookkasteel-overnachten-halloween
Griezelig... airbnb

Traditioneel gevierd door de Kelten, overgewaaid uit Amerika en steeds populairder in Nederland: Halloween. Een dag waarop we spookverhalen vertellen bij het kampvuur, ons verkleden als vampier of heks en onze favoriete horrorfilms opzetten. Hoe ‘leuk’ zou het zijn als jij met Halloween in een waar spookkasteel kunt overnachten? Een goede afsluiter van een akelige dag en deze griezelwoning in Ierland leent zich hier perfect voor.

Overnachten in een Iers spookkasteel

Brrr… overdag ziet dit kasteel in het Ierse Oldcastle er al vrij creepy uit, maar ’s avonds heeft het zeker een horrorhuis-uitstraling. Dat gevoel wordt nog eens versterkt als je Ross Castle’s legende hoort: er waart schijnbaar een eenzame geest, Sabina genaamd, door de gangen van het kasteel, op zoek naar haar geliefde die in het naastgelegen meer is verdronken. Sommige gasten hebben aangegeven stemmen te horen en deuren slaan uit zichzelf dicht…

Dit heeft het kasteel een vermelding in Lonely Planet’s ‘Ten Lesser-Known Haunted Places‘ opgeleverd. Een droomplek voor iedere griezelfanaat dus. Gelukkig hoef je hier niet in je eentje te verblijven, maar kun je dertien vrienden en familieleden meenemen die jij graag een paar slapeloze nachten wilt bezorgen. Er zijn zeven slaapkamers en zeven badkamers, genoeg plek voor jullie allemaal + de rondwarende geest. Horror gegarandeerd.

spookkasteel-ierland-woonkamer
Overdag smaakvol, maar zodra de nacht valt…

Ross Castle

Het moet gezegd worden: ondanks het feit dat dit kasteel ‘eng!’ schreeuwt, is de indeling en meubelkeuze zeer smaakvol en sfeervol. De woning is gigantisch en overal vind je plekjes om te relaxen en van het uitzicht te genieten. De woonkamer en volledig uitgeruste keuken bieden voldoende plek voor grote groepen.

De slaapkamers zijn prachtig. Grote hemelbedden van donker hout passen perfect in het interieur en de naastgelegen badkamers zijn spookkasteel-waardig. Het ontbreekt je aan niks in dit huis en ook al is het een ongelooflijk dure verblijfplaats, de ervaring is fantastisch. Totdat de piano ’s nachts uit zichzelf begint te spelen…

spookkasteel-ierland-sabina-slaapkamer
Sabina’s kamer. Wie durft hier te slapen?

Boek jouw avondje spookkasteel

Dit wordt een vakantie om nooit te vergeten. Een bijzondere plek op een overweldigende locatie aan het (spook)meer, met uitzicht op de bergen. Een verblijf van drie nachten kost rond de 5500 euro, afhankelijk van jouw data. Gedeeld door veertien gasten valt die prijs nog best mee. En, voor een extra 60 euro per persoon per nacht wordt er voor jullie een driegangenmaaltijd bereid waar je u tegen zegt.

Ross Castle boek je hier via Airbnb. In het kasteel is Wi-Fi aanwezig, er is een televisie met Netflix (tijd voor The Exorcist!) en je hebt je eigen werkplek, mocht dit nodig zijn. Er is tevens voldoende parkeerplek beschikbaar en op het hele terrein zijn beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Zou de geest wel eens op camera zijn vastgelegd…? Veel griezelplezier!

spookkasteel-ierland-eetkamer
Wat voor gerechten zullen hier geserveerd worden?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!