Nature

Dit is het verrassende (en kleine) sterkste dier ter wereld

sterkste dier ter wereld

Zin om met een random dierenfeitje het weekend te beginnen? Dat is vast de reden dat je dit artikel hebt aangeklikt. Het is een feitje waar je niet per se veel mee kan, maar het is wel een leuke om te weten voor verjaardagen. Want heb jij enig idee wat het sterkste dier ter wereld is? Waarschijnlijk dacht je aan een groot beest, een olifant of een walvis. Maar het is echter een veel kleiner diertje dan je waarschijnlijk zou denken.

Klein maar fijn (en heel erg sterk)

Hoe meet je überhaupt wat het sterkste dier ter wereld is? Onderzoekers hebben hier een slim trucje voor bedacht. Ze kijken naar welk dier het vaakst zijn eigen lichaamsgewicht kan tillen. En geloof me, mensen zijn het in ieder geval niet. Maar welk dier dan wel?

Het sterkste dier(tje) ter wereld is…. de mestkever! Dat is waarschijnlijk niet het antwoord wat je had verwacht. Deze dieren zijn maar één centimeter lang. Ze kunnen zichzelf 1141 keer optillen. Hoe dit mogelijk is? Dit komt omdat ze een enorme strijd moeten leveren om te paren. Hierdoor zijn ze enorm sterk geworden.

mestkever sterkste dier ter wereld

Welke dieren zijn nog meer krachtpatsers?

Op de tweede plek staat ook een klein diertje: de neushoornkevers. Kevers zijn dus echte krachtpatsers. De neushoornkevers kan voorwerpen van 850 keer eigen lichaamsgewicht tillen. Deze diertjes zijn wel een stuk langer: 15 centimeter. Hieronder een lijstje per categorie dieren:

Sterkste van de katachtige: De tijger
Sterkste van de vogels: De arend
Sterkste van de slangen: Anaconda
Sterkste van de zoogdieren: De olifant

Bron: The Hike

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!