Nederland

Street art straat in Utrecht verandert in een reusachtige boekenkast

street art utrecht boekenkast jandeman

Als je binnenkort in Utrecht bent hebben we een hele leuke tip voor je. De kunstenaar Deef Feed heeft daar namelijk een hele toffe street art piece bedacht. Deze Utrechtse street art ging wereldwijd viraal en als je de foto’s ziet snap je direct waarom. Het is namelijk een straat die verandert in een mega boekenkast vol met klassiekers.

Street art boekenkast

Dit project begint langzamerhand een wereldwijd begrip te worden. De boekenkast zit vol met bekende klassieke boeken, denk aan Jip en Janneke (geen idee hoe je dat uitlegt in het buitenland). Het is een enorme muurschildering met een bijzonder achtergrondverhaal. De afgebeelde boeken zijn namelijk de lievelingsboeken van mensen uit de buurt.

Je kunt dit mooie kunstwerk vinden op de kruising van de Amsterdamsestraatweg en de Mimosastraat. Het project is mogelijk gemaakt door Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht. De makers hebben de buurtbewoners gevraagd hun favoriete boek te geven en deze hebben ze verwerkt in de schildering. Dit is een mooie manier om samen met buurtbewoners iets te creëren. De muur zag er eerst zo uit:

street-art-utrecht-boekenkast

Wat is het resultaat?

Het resultaat is een schitterende straat in het gezellige Utrecht. Als je een keertje in de buurt bent is het een must om deze even te komen bewonderen.

“Vooral in een buurt als deze is het erg tof om zoveel nationaliteiten en verschillende smaken rustig in een kast te zien staan”, laat JanIsDeMan (een van de bedenkers) via Facebook weten. Hij noemt de muurschildering dan ook zijn meest interactieve werk tot nu toe. Chapeau!

street-art-boekenkast

streetart-utrecht-boekenkast

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!