Bestemmingen

Magische ervaring: Vulkaan Pico del Teide beklimmen op Tenerife

Pico del teide tenerife vulkaan

Parque Nacional del Teide op Tenerife is een magische plek. Het dorre landschap, de bergen en natuurlijk de vulkaan: El Teide of Pico del Teide. Het is met zijn 3718 meter boven zeeniveau en 7000 meter boven de zeebodem is het de hoogste berg van Spanje. Het beklimmen van deze vulkanische berg is daarom ook een ervaring die je nooit zult vergeten.

Tenerife: uniek en veelzijdig eiland

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een eilandengroep die tot Spanje behoord. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan, op 400 km van de Marrokaanse kust en is met 900.000 mensen het eiland met de meeste inwoners van Spanje.

Tenerife staat bekend als een van de mooiste eilanden van Spanje. Daarnaast kun je het kennen vanwege de vele verschillende natuurgebieden. Het bosrijke noorden en het vulkanische gebied rondom Pico del Teide.Veel natuurliefhebbers komen hierheen om Parque Nacional del Teide te bezoeken. Het is een beroemde plek, vol met ruige natuur.

vulkaan tenerife pico del teide

Parque Nacional del Teide: vulkanisch gebied

De laatste keer dat de Teide is uitgebarsten is in 1798. De omgeving heeft iets weg van een maanlandschap en is vrij dor. Ongeveer 3 miljoen jaar geleden is de Canadas-krater ontstaan. Deze krater is 16 kilometer breed, wat er op wijst dat de vulkaan nog veel groter moet zijn geweest. De vulkaan is echter nog steeds bepalend voor het klimaat op het eiland, denk aan de wolken die in het noorden tegen de berg blijven hangen. Een uniek beeld als je op het eiland arriveert.

Je kunt deze magische berg zelf beklimmen, iets wat we je ook zeker aanraden als je op Tenerife bent. De wandeling naar de top is ook voor beginners haalbaar. Het is een mooie berg om jouw ervaring mee op te doen. Voor de laatste 200 meter naar de top heb je wel een vergunning nodig. Deze kun je verkrijgen bij Ministerio del Medio Ambiente aan de Calle Emilio Calzadilla 5 in Sante Cruz de Tenerife.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Teide by Night (@teidebynight)

Nachtelijke wandeling naar de top

Je kunt overdag wandelen, echter is het dan vaak heel erg druk. Wij gingen zelf voor de meest avontuurlijke soort wandeling: in de nacht. We stonden rond 2 uur s’nachts op om de berg in het donker te beklimmen. Zorg voor goede schoenen, warme kleding en genoeg lampen/licht om mee te nemen. Je wandelt in ongeveer 3-5 uur naar de top (afhankelijk van fitheid en ervaring). Het is aan de top erg koud dus warme kleding is een must weten we uit ervaring!

Het mooiste aan deze ervaring is dat je een prachtige sterrenhemel hebt en je de zon op kunt zien komen vanaf de top. Daarnaast is het in de nacht een stuk rustiger en heb je een unieke ervaring. Wij liepen zelf in 3,5 uur naar de top en genoten van een prachtige zonsopkomst. Boven de wolken heb je het gevoel alsof je op het dak van de wereld staat. Magischer gaat het niet worden.

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!