Azië

Deze 4 plekken in Thailand zijn nog niet ontdekt door de massa

thailand-zonsondergang-rust

Thailand, een paradijs op aarde… dat je moet delen met een hele berg andere toeristen. Het land ontving in 2019 bijna 40 miljoen reizigers en Bangkok, de hoofdstad van Thailand, werd vaker bezocht dan Parijs en Londen. Gelukkig is het en groot, divers land met talloze plekjes die nog onontdekt zijn. Wij vonden vier plekken in Thailand die bijna helemaal voor jou alleen zijn. 

Massatoerisme in Thailand

Het is bijna een trend geworden: na een studie op vakantie naar Thailand. Het land heeft een enorme aantrekkingskracht op veel mensen door zijn prachtige stranden, goedkope accommodaties en uitbundige feesten op het strand. Bovendien vlieg je met KLM voor vaak een goede prijs direct vanaf Amsterdam naar Bangkok.

En hoewel toerisme zorgt voor gigantisch veel banen in het land, heeft het natuurlijk ook een keerzijde. Vervuilde stranden, koraal dat voor 75% beschadigd is, de paradijservaring neemt af. Het zou mooi zijn als we met z’n allen onze ecologische voetafdruk zouden kunnen verkleinen, bijvoorbeeld door middel van ‘Slow Travel‘. Reis naar een van deze vier prachtplekken en neem je tijd om ze te bewonderen en over de cultuur te leren.

koh-phi-phi-thailand
Het drukbezochte Koh Phi Phi

1. Het noordoosten van Thailand

We kennen allemaal Chiang Mai: een grote, bruisende stad in het noordwesten van Thailand. Toeristen weten deze plek goed te vinden, maar daardoor wordt het verre noorden en noordoosten van het land vaak overgeslagen. Vlakbij de grens met Laos leven bijvoorbeeld nog verschillende bergstammen; zo kun je pas echt het authentieke Thailand meemaken. Ga op avontuur!

Bezoek ook Wat Phu Tok, een tempel op een eenzame berg die al vanaf ver te spotten is. Neem het trappenstelsel (best pittig!) ‘naar de hemel’. Ook Phimai – het Angkor Wat van Thailand – is ongelooflijk mooi en verder is het drielandenpunt Thailand, Laos en Myanmar een bezoek waard. Dat hier weinig toeristen komen merk je vooral als de locals je vragen of je met ze op de foto wilt…

wat-phu-tok-thailand-tempel
De Wat Phu Tok-tempel leidt je naar de hemel

2. Het eilandje Koh Yao Noi

Ook al worden de prachtige eilanden bij Phuket de laatste jaren steeds vaker bezocht door toeristen, ze moeten toch even benoemd worden. Koy Yao Yai wordt steeds populairder, maar op één eilandje naar het noorden, Koh Yao Noi, komen net iets minder mensen. Er gaat bijna ieder uur een bootje vanuit Phuket, en je doet er ongeveer een uur over om er te komen.

Superleuk is om hier een kajak te huren en de prachtige stranden en natuur te bewonderen vanaf het water. Het best verblijf je bij TreeHouse Villas in het noorden van het eilandje, waar je de warme zomeravonden op het strand tussen de wuivende palmbomen kunt doorbrengen, in alle rust. Nachtleven vind je hier niet, wel ontspanning.

koh-yao-noi-strand-boot-thailand
Een boot wordt gerepareerd op het strand van Koh Yao Noi

3. Gevangeniseiland Koh Tarutao

Koh Tarutao was ooit een eiland waar gevangen werden geherbergd, maar tegenwoordig is het een ongelooflijk mooi nationaal park zonder al te veel toeristen. De witte, verlaten zandstranden nodigen uit tot lange wandelingen of ga per mountainbike het eiland over.

Fun fact: de Thaise bevolking komt hier niet veel, omdat ze bang zijn voor de geesten die hier zouden ronddwalen. Mede daarom is het natuurlijk zo rustig. Maakt een geest of twee jou niet uit? Op naar Koh Tarutao voor een super bijzondere ervaring dan. Let op: het park is van 15 mei tot 15 oktober gesloten in verband met het regenseizoen.

koh-tarutao-thailand-strand-zonsondergang
Een zonsondergang op Koh Tarutao

4. De provincie Trang

Trang is een bijzondere provincie in het zuiden van Thailand, naast de Maleisische grens. Een opkomende bestemming waar de bevolking zich veelal bezighoudt met het behoud van de natuur. Als toerist kun je hier zelf je bijdrage aan leveren, door bijvoorbeeld zelf mangroves en zeegras te planten met de locals.

De bevolking is in Trang een initiatief gestart waarbij koraal wordt gemaakt van bamboe: hiermee wordt het zeeleven gestimuleerd en vissen te vermeerderen. De stad Trang is zelf niet heel bijzonder, maar vanuit hier kun je wel gemakkelijk prachtige trips doen. Milieuvriendelijk reizen in Thailand? Doen!

bamboe-koraal-trang-thailand
In Trang wordt koraal gemaakt van bamboe

Enthousiast geworden? Lees dan ook eens dit reisverhaal van Wilar Rijs, die buurland Vietnam doorkruist op zijn motor.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!