Nature

Schitterende wandeltocht: The Balkan Trail

The Balkan Trail

Ben jij op zoek naar een bijzondere ervaring en ben je dol op wandelen? Dan is The Balkon Trail een mooie en unieke optie. Je gaat tijdens deze tocht naar The Peaks of the Balkan, wat bekend staat als een van de mooiste wandeltochten ter wereld. Het is een route vol verrassingen.

The Peak of the Balkan

Deze Peak is adembenemend en neemt je mee langs bergen, bijzondere dorpjes, een liefdevolle bevolking en drie verschillende Balkan landen: Montenegro, Kosovo en Albanië. Een schitterende route, maar wel een vrij lastige om in je eentje te lopen. The Balkan Trail heeft nu Nederlandse gidsen waarmee je in een groep zeven dagen door de Balkan kunt lopen.

The Balkan Trail kost €490, exclusief jouw vlucht of treinreis naar de Balkan. De Nederlandse gidsen loodsen je langs de mooiste plekken door middel van een trailboek en GPS-tracker. Zorg wel dat je een redelijke conditie hebt om deze 75KM lange route met succes te lopen. De trektocht won eerder de World Travel & Tourism Award en behoort tot de allermooiste wandelroutes ter wereld. Bovendien is deze route UNESCO werelderfgoed.

Balkan Trail Meals en overnachtingen

Na een lange dag lopen overnacht je in een tentje, midden in de ongerepte natuur. Je kunt er ook Balkan Trail Meals bij boeken. Dan wordt het ontbijt, de lunch en diner helemaal verzorgd door de eigenaren van de plekken waar je slaapt. Het is een mooie manier om kennis te maken met de Balkan. Op sommige plekken lijkt het wel alsof de tijd hier heeft stil gestaan.

Ook zo enthousiast geworden? Kijk dan op de website van The Balkan Trail. Hieronder vind je een aantal foto’s van het Instagram-account van The Balkan Trail.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!