Bestemmingen

De 3 beste Afrikaanse parken om The Big Five te spotten

kruger-national-park-big-five-afrika

Je hebt vast wel eens gehoord over The Big Five. Deze bestaat uit de olifant, neushoorn, leeuw, buffel en het luipaard. Dit zijn vijf dieren die je het allerbeste, in de buurt van elkaar, kunt spotten in verschillende parken in Afrika. Een magische ervaring die bij veel mensen hoog op het lijstje staat. Maar in welke parken kun je deze ervaring het beste meemaken? Wij zochten het voor je uit.

The Big Five in Afrika

De Big Five staat voor de 5 machtigste zoogdieren die je tijdens een safari kunt zien. Het gaat om de bazen in het dierenrijk: de leeuw, de olifant, de buffel, de neushoorn en het luipaard. Er bestaat ook een Big Seven, dit is de oorspronkelijke big five plus de Walvis en de witte haai. Waar kun je de Big Five het beste spotten in Afrika?

1. Krugerpark in Zuid-Afrika

Dit is het bekendste en meest bezochte safaripark van Zuid-Afrika. Hier heb je de grootste kans dat je de Big Five weet te spotten. Naast deze dieren vind je hier ook zebra’s, giraffes, nijlpaarden en vele andere dieren. In dit park leeft het grootste aantal Afrikaanse olifanten. Er leven hier 13.000 olifanten, 5.000 giraffen, 86.000 impala’s en bijna 5.000 neushoorns.

2. Serengeti National Park in Tanzania

Wist je dat dit park in Tanzania is opgenomen in de Unesco Werelderfgoed Lijst? Dit is ook de reden dat er veel natuurdocumentaire’s worden geschoten in dit park. Je kunt hier de gehele Big Five spotten, al is de zwarte neushoorn moeilijk te vinden. Je moet dus een beetje geluk hebben. Je vind er wel 2,5 miljoen gnoes en zebra’s die van Serengeti naar Kenia trekken. Het lijkt wel een film als je er duizenden tegelijk voorbij ziet schieten. Magisch!

3. Mana Pools National Park in Zimbabwe

Dit park is ook opgenomen in de Unesco Werelderfgoed Lijst. Het is een schitterend park dat je per voet of kano kunt verkennen. Dit brengt dus wat extra avontuur met zich mee. Je kunt hier, op de neushoorn na, de gehele Big Five spotten. Het is een wat wilder en ongetemd park, perfect voor de echte avonturiers onder ons dus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mana Pools (@manapools_nationalpark)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!