Europa

Thrill Walk in Zwitserland op bijna 3000m hoogte: durf jij ‘m aan?

birg-zwitserland-thrill-walk-bergen-uitzicht
Klauteren voor gevorderden (bron: pixels)

Voor de liefhebbers van een beetje sensatie op vakantie: de Thrill Walk in de Zwitserse Alpen is voor jullie. Op de beroemde Schilthorn kun je op glazen platen langs een steile bergwand schuifelen. Niet naar beneden kijken, want je vindt weinig (mentale) steun als je de diepe afgrond in kijkt. Durf jij ‘m aan?

De Thrill Walk in Zwitserland

Ahh, de Alpen! Niets is beter dan urenlang door de bergen zwerven, genietend van de panoramische views. Wil je pas écht een panoramisch uitzicht? Doe dan de Thrill Walk op de Schilthorn, een berg in de Berner Voralpen, waar je over glazen platen langs een loodrechte bergwand kunt lopen. Eén blik naar beneden en menig wandelaar krijgt knikkende knieën en zwetende handen.

Waarom je dit überhaupt zou doen? Voor de adrenalinekick! Loop op de stalen platen die vlak naast de rotswand lopen of doe, als je durft, nog een stapje opzij om over de glasplaten te wandelen. Een vreemde gewaarwording want het lijkt bijna alsof je zweeft maar geen zorgen – naast je zit een stevige leuning. Goed vasthouden!

thrill-walk-zwitserland-rotswand
Wat een uitzicht (bron: schilthorn)

Klimmen en klauteren

Waar de één al hoogtevrees krijgt bij de gedachte alleen al, leunt een ander moeiteloos over de reling om honderden meters de diepte in te kijken. Voor deze laatste groep heeft de Thrill Walk nog een verrassing in petto: klauter op 250 meter boven de rotsen door een soort tunnel van ijzeren gaas en balanceer vervolgens op een stalen kabel. Als je durft. Zo niet, dan loop je er gemakkelijk omheen.

De Thrill Walk zelf is gratis, maar de kabelbaan (vanaf Stechelberg) die naar deze ultieme adrenaline rush leidt kost wel een flinke duit. Wandelliefhebbers kunnen ook naar de Walk hiken en dat is een dikke aanrader want de uitzichten zijn hier werkelijk fenomenaal. Vergaap je aan de 3000 meter hoge pieken om je heen en je vergeet onmiddellijk je zenuwen. Gaan!

thrill-walk-zwitserland-tunnel-gaas
Het ziet er niet erg stevig uit… (bron: myswitzerland)

Wist je trouwens dat de Schilthorn decor is voor de Bond-film On Her Majesty’s Secret Service uit 1969? Toch leuk om te weten als je hier rondloopt.

Is fietsen meer jouw ding? Check dan eens deze nieuwe attractie in Dubrovnik!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!