Travel prep

Op dit tijdstip boek je de goedkoopste vliegtickets

goedkope-vliegtickets-tijdstip
Cheap vliegen met onze tips Freepik

Zit je je al een tijdje blind te staren op allerlei vergelijkingssites, op zoek naar de goedkoopste vliegtickets? Vermoeiend. Eigenlijk wil je natuurlijk gewoon weten op welk moment de ticketprijzen het laagst zijn en wanneer je dus het best kunt toeslaan voor jouw kaartje naar je droombestemming. Wanneer dat is? Wij zochten het voor je uit.

Goedkope vliegtickets scoren

Nu de KLM Real Deal Dagen weer voorbij zijn, moeten we met onze eigen kennis weer zo goedkoop mogelijke vliegtickets zien te scoren, vooral nu ze zo pijnlijk duur zijn en we nog wel een paar centen willen overhouden voor op onze bestemming.

Natuurlijk kun je een zondagmiddag besteden aan rondspeuren op het internet, maar er zijn een paar trucjes om betaalbare tickets makkelijker te vinden. Zorg er ten eerste voor dat je een week of acht voor je op reis wilt gaat boeken, want rond die tijd komen de eerste bodemprijzen in zicht.

paspoort-vliegticket

En op welke dag?

Ook de dag en het tijdstip van boeken zijn van belang. Omdat airlines hun promoties vaak op maandag starten, reageert de concurrentie daar op maandagavond of dinsdag op. Open op dinsdagmiddag om 15.00 uur maar eens je vergelijkingswebsite zoals Skyscanner of ga naar de website van de luchtvaartmaatschappij zelf. Grote kans dat je beet hebt. Bedenk je wel dat dit vaak niet geldt voor periodes die sowieso al druk zijn, zoals de datums rond kerst en de herfst- en zomervakantie.

Wil je toch nog even bedenktijd maar wordt je zenuwachtig van meldingen als ‘Nog maar twee stoelen voor deze prijs!‘? Geen zorgen, dat is in bijna alle gevallen alleen maar om je dat ticket te laten boeken. Neem je tijd om ticketprijzen te vergelijken en kies de beste deal voor jou.

vliegtuig-vlucht

Wanneer kun je beter niet vliegen?

Ticketprijzen veranderen constant en het is dan ook niet makkelijk om te zeggen wanneer je het best wel of niet kunt boeken, maar over het algemeen geldt: vlieg als het even kan niet op vrijdag of zondag, want dat zijn de duurste dagen om via het luchtruim van A naar B te komen. Het is overigens niet zo dat je beter ’s nachts kunt boeken omdat de prijzen dan lager zouden zijn. Mythe, helaas.

Dus, zit je klaar om te boeken, acht weken van te voren op dinsdagmiddag om 15.00 uur? Top! Als je dan ook nog flexibel bent qua vertrekdag én luchthaven zit je helemaal goed en kun je gemakkelijk een vliegticket boeken voor een spotprijsje. Succes!

koffie-tickets-vliegtuig
Goedkope tickets gescoord? Kan je weer een kopje koffie op het vliegveld halen!

Op weg naar jouw bestemming met een supergoedkoop vliegticket? Wat zal je lekker slapen!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!