Experiences

Amerikaanse student bouwt dit schitterende tiny house voor slechts $15.000

tiny-house-florida-amerika

De laatste tijd schieten ze als paddenstoelen de grond uit: tiny houses. Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit kleine huisjes die permanent bewoond worden. Het idee is om eenvoudiger, kleiner en milieubewuster te wonen. Toen de Amerikaanse student Bradley op zichzelf ging wonen en erachter kwam hoe duur het leven eigenlijk is, besloot hij zijn eigen tiny house te bouwen – met een verbluffend resultaat. Kijk je mee?

Een tiny house voor slechts $15.000

Bradley, een student uit Jacksonville, Florida, kwam er al snel achter dat op jezelf wonen ontzettend duur is. Vooral tijdens het studeren zijn er een hoop ballen hoog te houden: de studie zelf, boeken, huur, eten en drinken, een sociaal leven… het telt behoorlijk op. Hierop besloot Bradley zijn eigen tiny house te bouwen met een budget van slechts $15.000 (ongeveer €14.000).

Inmiddels heeft Bradley zijn business uitgebreid en bouwt hij nu ook voor anderen kleine huisjes of campers. Zijn Instagram-pagina roling_quarters_tinyhouse wordt inmiddels door 3200 mensen gevolgd en hij plaatst regelmatig voor-en-na-foto’s van zijn projecten. Zeker een kijkje waard!

Een kijkje binnenin

De tiny house is 8,3 bij 2,5 meter en heeft een paar grote ramen waardoor het huisje toch nog behoorlijk groot lijkt. Met een keuken, een douche, een zithoek en een tv kan Bradley hier prima vertoeven. Via een trap gaat hij naar de ‘bovenverdieping’, een smalle maar gezellige ruimte bovenin het huisje waar een tweepersoonsmatras een zachte kussens liggen.

De buitenkant is volledig zelf gebouwd door Bradley met vinyl, een duurzaam materiaal dat prima hout en beton kan vervangen. Op de kleine veranda staan twee schommelstoelen en de Amerikaanse vlag prijkt er trots boven.

tiny-house-binnen-zithoek

Niet alleen maar goede dagen

Dat de bouw van het huisje niet alleen maar rozengeur en maneschijn is blijkt wel als storm ‘Irma’, een bijzonder krachtige tropische cycloon die deels over Florida trok, het terrein van de tiny house volledig onder water zet. Hierdoor moet Bradley de complete onderkant van zijn huisje vervangen om schimmel te voorkomen.

Gelukkig krijgt hij veel hulp van vrienden en familie en ook op social media ontving hij veel steun. Een week of twee later is Bradley back on track en heeft hij een prachtige nieuwe vloer geplaatst: ”in order to move forward, you have to take a few steps back”. Mooi gezegd, Bradley!

Wil je zelf eens bijzonder overnachten in een tiny house? Check dan dit schattige huisje in Friesland (met gratis wijn!).

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!