Reistips

Stewardess waarschuwt: reden dat je nooit slippers moet dragen in een vliegtuig

slippers-vliegtuig-reizen-tips

Onze reistip van de dag komt uit een onverwachte hoek. Een stewardess van American Airlines laat namelijk weten dat je never nooit open schoeisel moet dragen tijdens een vlucht. Wil jij met een vakantie-mood en slippers het vliegtuig in? Een doodzonde! Waarom? De bijzondere reden hebben we hieronder voor je uitgelicht.

Slippers in het vliegtuig?

De stewardess werd geïnterviewd door de modewebsite Who What Wear en gaf daar enkele tips. Een van deze tips gaat over het dragen van slippers tijdens een vlucht. Volgens haar is dit een van de aller irritantste dingen tijdens een vlucht. En dit komt niet alleen door mensen die hun voeten niet goed hebben gewassen voor de vlucht.

Open schoeisel kan namelijk een gevaar vormen in een vliegtuig. De stewardess, Andrea Fischbach van American Airlines, heeft aan dat ze best begrijpt dat slippers lekkerder kunnen zitten dan schoenen. Echter zijn slippers enorm gevaarlijk als er een probleem is tijdens een noodsituatie. Als passagiers snel een vliegtuig moeten verlaten komen de mensen met slippers in gevaar.

Gevaar tijdens noodsituaties

„Slippers maken het moeilijker om snel een vliegtuig te evacueren”, zegt Andrea. Dit geldt ook voor andere open schoenen. Denk aan crocs of hakken. „Hakken kunnen zelfs de noodglijbanen beschadigen.” Maar waarom hebben stewardessen dan zelf hakken aan? Volgens Andrea gaan deze meestal uit en in de meeste vliegtuigen hebben stewardessen tegenwoordig geen hakken meer aan.

Naast deze veiligheid is het ook voor de kou beter om je slippers in de koffer op te bergen. Ook zijn ze niet erg hygiënisch als je naar het vliegtuigtoilet gaat. Meestal ligt er namelijk iets anders op de vloer dan water. Genoeg redenen om voortaan dus geen slippers meer te dragen tijdens jouw vlucht.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!