Bestemmingen

Tips voor een bezoek aan het magische Sintra in Portugal

sintra-bezoeken-tips-portugal

Sintra is een sprookjesachtige gebied in Portugal, vol met kastelen, paleizen, landhuizen en schitterende natuur. In 1995 werd Sintra door UNESCO zelfs tot werelderfgoed uitgroepen en dat is volledig terecht als je het ons vraagt. Je kunt Sintra gemakkelijk bezoeken aangezien het slechts 40 minuten van Lissabon af ligt. Als je jouw bezoek wilt plannen hebben wij alvast een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Sintra in Portugal

Sintra is een plaats en gemeente in het Portugese district Lissabon. Je kunt Sintra makkelijk bereiken. Vanuit Nederland vlieg je naar Lissabon, de schitterende hoofdstad van Portugal. Vanuit Lissabon kun je met de trein naar Sintra, deze doet er ongeveer 3 kwartier over. Met de auto is het gebied ook prima te bereiken. Sintra is een perfecte getway tijdens een stedentripje naar Lissabon of een roadtrip door heel Portugal.

Wat te doen in Sintra?

Er is veel te doen en zien in Sintra. Je zult dus keuzes moeten maken, vooral als je slechts een dagje blijft. Wij raden persoonlijk aan om er een tweedaagse trip van te maken. Op deze manier heb je wat minder haast en kun je meer zien. Je wilt natuurlijk niet racen door een van de mooiste gebieden van Europa. Hieronder hebben we een aantal highlights voor je uitgelicht.

1. Palácio Nacional da Pena (Paleis van Pena)

Dit is letterlijk en figuur het hoogtepunt van Sintra. Dit paleis ligt namelijk op het puntje van een berg, op maar liefst 480 meter hoogte. Het is een van de bekendste plekken van Sintra, met schitterende architectuur en mooie karakteristieke kleuren. Pena Palace heeft bijzondere torentjes, poorten en verschillende koepels.

Het paleis is in 1840 gebouwd en was het zomerpaleis van de koninklijke familie van Portugal. Hoewel de buitenkant prachtig is, is het ook zeker een aanrader om het kasteel van binnen te bekijken. Aan alles is gedacht en het paleis zit vol met mooie details. Je kunt je voorstellen dat de familie hier in grote welvaart leefde. Boek de toegangstickets van tevoren, zodat je niet in de lange rij hoeft te staan.

sintra-tips-portugal
sintra-palacio-pena

 

2. Parque Nacional da Pena

Naast het paleis vind je het park van Pena. De entree voor dit park zit bij de prijs van het ticket inbegrepen. Je vind in dit bijzondere park meer dan 200 speciale en exotische planten van over de hele wereld. Het is een droom voor iedere fan van natuur. Je kunt twee verschillende hoofdpaden volgen. Het ene hoofdpad loopt langs het standbeeld van koning Fernando de tweede. Het andere pad brengt je naar het waanzinnige uitzichtpunt ‘Cruz Alta’. Vanaf dit punt kijk je uit over heel Sintra.

Handige tip: wil je alleen de mooie tuin zien? Dan kun je de lange rij skippen. Deze is namelijk voor de mensen die het kasteel van binnen willen zien. Als je alleen de tuin/het park wilt bezoeken kun je hier langs lopen en bespaar je mega veel tijd.

3. Quinta da Regaleira

Onze persoonlijke favoriet was Quinta da Regaleira. Dit is een mega landgoed met een grote tuin en een kasteel. Het kasteel was van een oude miljonair die zijn geld verdiende met de handel in koffie en edelstenen. Dit kasteel was de kers op de taart en zijn teken dat hij het had gemaakt.

Quinta da Regaleira heeft een hele andere bouwstijl en oogt erg mytisch. Het landgoed zit vol met geheime paden, tunnels, bruggetjes en een zogenaamde ‘Initiation Well’. Dit is een diepe punt van 27 meter onder de grond die je via een wenteltrap in kunt lopen. De put daalt af naar de ondergrondse tunnels waar je ook doorheen kunt lopen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door @visit.sintra (@visit.sintra)

4. Castelo dos Mouros

Dit is het kasteel van de Moren. Het kasteel stamt uit de achtste eeuw en is daarmee het alleroudste kasteel van het gebied. Het kasteel is deels verwoest tijdens een oorlog, maar gelukkig staat er nog een groot gedeelte van de dikke muren. Het kasteel ligt op de hoogste berg van Sintra. Je hebt daarom een prachtig uitzicht over het gebied. Op heldere dagen zie je de zee zelfs liggen.

sintra-castelo-dos-mouros

Wanneer Sintra bezoeken?

Je kunt Sintra het beste bezoeken tijdens de maanden april t/m juni en september en oktober. Het weer is aangenaam en niet te heet. In juli of augustus kan het rond de 40 graden oplopen en is het daarnaast ook nog eens erg druk. Wij waren zelf in mei in Sintra en stonden nergens extreem lang in de rij.

Ben jij ook nog van plan om naar het zuiden van Portugal af te reizen? Check dan deze magische hike in de Algarve.

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!