Essentials

7 tips voor het vinden van jouw ultieme groepsreis

7 tips voor het vinden van een groepsreis

Groepsreizen zijn er in enorm veel soorten en maten. Denk jij erover om mee te gaan met een groepsreis? Bereid je dan goed voor, zodat je de groepsreis vindt die perfect bij jou en je reisdoel past. We helpen je op weg naar een onvergetelijke ervaring met 7 tips voor het vinden van een groepsreis!

7. Zet je verwachtingen op een rij

Zet je verwachtingen van de groepsreis op een rij. Vind je het bijvoorbeeld prettig als de reis compleet verzorgd is, of wil je juist dat het vervoer en de accommodatie geregeld is, maar je zelf je dagprogramma grotendeels kan bepalen? Wil je veel spannende activiteiten, of juist genieten van rust? En wat verwacht je van de groepsgrootte? De één heeft liever een grote groep, de andere juist zo klein mogelijk. Meestal staat de verwachte groepsgrootte wel aangegeven, maar je kan het ook navragen natuurlijk.

6. Bepaal je reisdoel

Wat is het doel van je reis, of heb je meerdere bestemmingen? Gaat het puur om ontspanning, of om juist heel actief te zijn, een nieuw land ontdekken of kies je mede voor een groepsreis om nieuwe mensen te  leren kennen? Wees je ervan bewust dat je doel van grote invloed is op je uiteindelijke keuze.

7 tips voor het vinden van een groepsreis

5. Single- of groepsreis?

Ben je single en zie je een groepsreis als een manier om een (nieuwe) geliefde te ontmoeten? Zelfs bij singlereizen gaat het lang niet alle reizigers om de liefde. Aan de andere kant doen aan ‘gewone’ groepsreizen vaak ook veel singles mee. Wees realistisch in je verwachtingen; een garantie op succes heb je niet, maar tijdens veel singles- en groepsreizen ontstaan vaak wel degelijk mooie romances en nieuwe relaties. Bij sommige single- of groepsreizen kun je overigens al voordat de reis begint contact leggen met je medereizigers.

4. Denk aan je budget

Een niet te onderschatten onderdeel van je groepsreis is het budget. De prijs van de reis zelf weet je uiteraard van tevoren. Maar hoeveel geld heb je op je vakantiebestemming dagelijks nodig? Het is goed om dit na te vragen, als dit niet in de informatie van je reisorganisatie te vinden is. Er zijn weinig dingen zo frustrerend als op vakantie krap zitten of zelfs blut raken.

3. Bij welke groepssamenstelling voel jij je prettig?

Van tevoren nadenken over de groepssamenstelling is best belangrijk, omdat dit nu eenmaal voor een groot deel de sfeer tijdens de reis bepaalt. Misschien wil je bijvoorbeeld graag met leeftijdgenoten reizen. Dan is het goed om van tevoren te weten of de deelnemers van een reis allemaal rond de 50 zijn en je bent zelf 25, of andersom. Of zijn het allemaal stelletjes of juist singles? Op de websites van een aantal reisorganisaties kun je de het groepsprofiel online bekijken. Je kunt het ook natuurlijk altijd navragen en sommige organisaties werken sowieso met duidelijke profielen, zoals jongerenreizen, ouderenreizen, cultuurreizen etc.

7 tips voor het vinden van een groepsreis

2. Hoe is het met je conditie?

Wil je een actieve groepsreis maken, probeer dan zo goed mogelijk de zwaarte van tevoren in te schatten. Voor bijvoorbeeld bergbeklimmen of wandelen in de bergen moet je een goede conditie hebben. Het zou vervelend zijn als je medereizigers steeds op je moeten wachten. Onderschat ook wandelen niet: stel dat je mee wil op een reis waar je dagelijks 30 kilometer of meer wandelt, dat is onvoorbereid niet te doen. Is de reis naar een warm land dan kan de hitte overdag activiteiten nog veel zwaarder doen voelen. Natuurlijk kan het zo zijn dat uitdagingen je juist aantrekken, maar bereid het alsnog goed voor en zorg dat je reis aansluit bij je lichamelijke conditie.

1. Basic of comfortabel?

Op hoeveel comfort ben je gesteld? Slaap je het liefst in een hotel met zo veel mogelijk sterren of in een tentje in de natuur? Wil je rondreizen in een luxe touringcar met airco of gewoon tussen de lokale bevolking in een hobbelende bus? Het niveau van comfort waar je jezelf prettig bij voelt verschilt enorm per persoon. Het verschilt natuurlijk ook of je op vakantie gaat om te ontspannen of juist om jezelf uit te dagen. Wees eerlijk tegenover jezelf en kies voor een groepsreis met een niveau van verzorging waar jij je prettig bij voelt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!