Experiences

Voor 250.000 euro kun jij de Titanic van dichtbij bekijken

Titanic expeditie

De Titanic zonk in 1912, al 110 jaar geleden dus, maar blijft veel mensen fascineren. De film Titanic, uit 1997 was een gigantisch succes en wakkerde de belangstelling bij nieuwe generaties aan. Voor de echte diehard Titanic geïnteresseerden is er goed nieuws: je kunt de Titanic van dichterbij bekijken dan ooit. Je moet er wel 250.000 euro voor over hebben.

Titanic zonk 110 jaar geleden

Je kent vast wel het beroemde verhaal van de Titanic. Toentertijd het grootste – 269 meter – en een van de meest indrukwekkende schepen ter wereld. Het werd onzinkbaar geacht, maar het verging gelijk op de eerste reis die het maakte. De Titanic raakte een ijsberg en zonk, met 1522 dodelijke slachtoffers tot gevolg.

Pas in 1985 werd het wrak van de Titanic teruggevonden. Een expeditie onder leiding van de Amerikaanse oceanograaf Robert Ballard vond het wrak, op een bijna onvoorstelbare 3.800 meter diep.  Deze expeditie bracht aan het licht dat het schip in stukken is gebroken. Het ligt in drie grote en een onbekende hoeveelheid kleinere resten op de bodem van de oceaan.

Titanic expeditie

Wil jij de Titanic met eigen ogen zien?

Na de ontdekking van het wrak, hebben maar zo’n 250 mensen het met eigen ogen gezien. Maar dat gaat snel veranderen: het bedrijf OceanGate Expeditions biedt excursies aan naar het wrak op de bodem van de oceaan. In principe kan iedereen mee, maar check eerst je saldo voordat je jezelf aanmeldt: de reis kost namelijk 250.000 euro, oftewel een kwart miljoen.

Je krijgt er wel een zeer bijzondere ervaring voor: in een kleine onderzeeër naar 3800 meter om het beroemdste scheepswrak ter wereld te bekijken. De prijs betaal je overigens niet alleen voor het tochtje met de onderzeeër, dat maakt namelijk deel uit van een expeditie van ongeveer 8 dagen.

Vertrek vanaf Newfoundland, Canada

Hoe ziet het programma van de expeditie er precies uit? Je vertrekt op een schip vanaf Newfoundland in Canada. Het is da nog ongeveer 700 kilometer varen tot de plek waar het wrak van de Titanic ligt. Tijdens de reis hoef je jezelf niet te vervelen, want je krijgt door deskundigen op wetenschappelijk niveau uitleg over de werking van het speciale expeditieschip, de geschiedenis van de Titanic en de doelen van de expeditie.

Tijdens de expeditie gaat een mini-onderzeeër rond de vijf keer naar de plek waar de Titanic ligt. Jij mag mee en je mag zelfs meehelpen met de wetenschappelijke doelen van de expeditie: foto’s en video’s maken en sonar- en laserschans uitvoeren. Uiteraard word je niet in het diepe gegooid (no pun intended) en krijg je uitvoering uitleg over hoe het allemaal precies werkt.

Een kwart miljoen euro is veel geld, maar je krijgt er wel een unieke ervaring voor terug. Heb jij genoeg gespaard en wil je mee met deze spectaculaire reis? Ga dan naar de site van OceanGate en meldt je aan voor de  Titanic Expedition.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!