Reisverhalen

Tom vliegt al 33 jaar 3000 kilometer per dag voor de Airmiles

Tom Stuker levenslang vliegticket
bron: Instagram @ua1flyer

Niemand ter wereld heeft meer gevlogen dan de Amerikaan Tom Stuker. Gedurende drie decennia legte hij meer dan 37 miljoen kilometer af in talloze United Airlines-vliegtuigen. In 1990 kocht hij een levenslang ticket, die hem voor de rest van zijn leven gratis vluchten bezorgde. Toen der tijd betaalde hij er $290.000,- voor. 

Tom Stuker koopt levenslang vliegticket

Hij vertelde aan The Washington Post dat hij geen moment hoefde te twijfelen. Dit is overigens niet de eerste keer dat de Amerikaan in het nieuws komt. In 2011, toen hij al tien miljoen mijl had afgelegd, werd hij al gevolgd door cameraploegen. Dit gebeurde ook toen hij acht jaar later in 2019 twintig miljoen mijl had afgelegd. In 2020 werd hem gevraagd of zijn gedrag schadelijk is voor het milieu:

“Het probleem wordt niet groter door mij”, zei hij toen der tijd. “Het vliegtuig zou toch wel vliegen, of ik er nu wel of niet in zit.” Inmiddels heeft Tom 23 miljoen mijl afgelegd, wat neerkomt op zo’n 37 miljoen kilometer. Even ter verduidelijking: deze afstand staat gelijk aan ongeveer vijftig retourvluchten naar de maan. Alleen al in het jaar 2019 vloog hij omgerekend zes keer heen en weer naar de maan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom Stuker (@ua1flyer)

Wat heeft hij bespaard?

Niet schrikken, maar als hij in 2019 had moeten betalen voor elke vlucht die hij nam, zou dat omgerekend ongeveer 2,4 miljoen dollar zijn. Dat is acht keer het bedrag dat hij in 1990 voor het levenslange ticket heeft betaald. Moet je nagaan als je het berekend over de totaal 33 jaar dat hij al gebruik maakt van het ticket. Alles bij elkaar stoot de gemiddelde Nederlander ongeveer 8,5 ton CO2 per jaar uit.

Als we deze berekening in gedachten houden, betekent het dat Suker in het jaar 2019 zevenhonderd ton CO2-uitstoot op zijn naam mocht schrijven. Eén ding kunnen we in ieder geval vaststellen – de inmiddels 69-jarige Tom heeft in 1990 de deal van zijn leven gemaakt. Wij betwijfelen of dit soort ‘aanbiedingen’ ooit nog gaan komen. Zou jij investeren in een levenslang vliegticket?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom Stuker (@ua1flyer)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!