Europa

Met de trein naar wintersport: vanaf 65 euro naar Franse skigebieden

trein wintersport skigebieden frankrijk 65 euro

Vliegen is niet goed het klimaat en het wordt ook nog eens steeds duurder. Twee uitstekende redenen om naar alternatieven te zoeken. Het goede nieuws voor de wintersport liefhebbers is dat je al vanaf 65 euro per persoon met de trein naar skigebieden kunt. Waar, wanneer en hoe werkt het precies? Dat zetten we voor je op een rij.

Met de trein naar de sneeuw

Je kent vast wel de Thalys, de hogesnelheidstrein waarmee je onder andere binnen drie uur vanaf Nederlandse stations in Parijs bent. De Thalys heeft veel meer treindiensten, waaronder naar Franse skigebieden. De treinreizen voeren naar plaatsen als Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime la Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice, nabij prachtige Franse skigebieden zoals zoals Les 3 Vallées, Tignes, La Plagne of Les Arcs.

Sinds 6 oktober zijn de tickets voor het wintersportseizoen 2022-2023 in de verkoop. De karakteristieke rode Thalys treinen vertrekken vanuit Nederland vanaf de stations Amsterdam CS, Schiphol en Rotterdam CS.

Comfortabel, duurzaam en zonder files

De Reisleven redactie is fan van treinreizen. Het is beter voor het milieu en comfortabel. Relaxed naar buiten kijken naar het voorbijtrekkende landschap; je vakantie begint als je instapt en niet pas als je aankomt. Toegegeven, treinforensen zullen daar tegenin brengen dat treinen soms overvol zijn, maar de Thalys werkt alleen met reserveringen, dus je zitplaats is verzekerd.
Wintersport trein

Wat zijn de tijden en prijzen?

Je kunt nu al reserveren, maar wanneer rijden de treinen precies? Dat is sowieso altijd op een zaterdag, tussen 24 december 2022 en 18 maart 2023 kun je vertrekken. De terugreizen staan gepland op de zaterdagen tussen 31 december 2022 en 25 maart 2023.

De prijzen zijn vanaf 65 euro per persoon per enkele reis. Maar let op, de goedkoopste kaartjes zijn natuurlijk het eerste weg, dus de kans is groot dat je wat duurder uit bent: Bekijk hier alle ticketprijzen van Thalys Sneeuw.

Ga je voor standaard of luxe?

Bij de Thalys Sneeuw, zoals de dienst officieel heet kun je kiezen uit drie klassen: Standaard, Comfort en Premium. Welke klasse je ook kiest, je hebt altijd gratis onbeperkt wifi en een stopcontact bij je stoel. Standaard reserveer je al vanaf € 65 per enkele reis, Comfort klasse vanaf € 109 en het Premium-tarief is beschikbaar vanaf € 139.
Wintersport trein

De succesformule van de Thalys Sneeuw

Wat de Thalys Sneeuw de afgelopen jaren tot een succes maakte zijn de prima faciliteiten. Ook dit jaar zijn deze weer beschikbaar: zoals hosts – herkenbaar aan het rode uniform – die de passagiers helpen met in en uitladen van de ski-uitrusting. Want uiteraard kun je jouw eigen ski-spullen meenemen, daarvoor is extra ruimte aan boord van de trein.

Mocht je onverhoopt toch niet mee kunnen: in de standaard- en comfort-klasse kun je tot 7 dagen voor vertrek gratis annuleren. In de Premium-klasse kun je zelfs tot 1 uur ná vertrek nog annuleren.

Wil je liever naar Oostenrijk op wintersport? Ook dat kan met de trein. Je leest er alles over in ons eerder verschenen artikel over de TUI Ski Express naar verschillende Oostenrijkste ski-bestemmingen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!