Bestemmingen

Deze 4 heerlijke bestemmingen zijn trending in november

trending-bestemmingen-november
Natuurschoon vind je in IJsland unsplash

Met het achteruitzetten van de klok is de donkere tijd van het jaar weer ingegaan en dat is altijd even slikken. November is dan ook de perfecte maand om op reis te gaan! Genoeg zonnige bestemmingen waar jij je vitamine-D levels weer op niveau kunt brengen. Of wil je juist de sneeuw opzoeken? We zetten drie geweldige, trending bestemmingen op een rijtje die jij deze maand kunt bezoeken.

1. Bezoek Ghana in november

Ghana? Yep, Ghana! Volgens Lonely Planet is dit land in West-Afrika the place to be in november. Het klimaat is dan het best voor een bezoek aan deze bestemming: met temperaturen rond de 27 graden smelt je nog niet helemaal als je actief wilt zijn. En dat is een must als je hier bent: ga bijvoorbeeld hiken in het regenwoud in Kakum National Park of naar de Fuller Falls, of olifanten spotten in Mole National Park.

Liefhebbers van hectiek zijn in de Ghanese steden aan het goede adres. Accra en Kumasi zijn druk en chaotisch, maar tevens heel bijzonder. Een populaire surfspot is Busua maar onze favoriet is Cape Three Points: het meest zuidelijke puntje van Ghana en een paradijsje op aarde.

ghana-brug-regenwoud
Durf jij dit?

2. Zon meepakken op Malta

Wederom reizen we richting het Afrikaanse continent, maar nu blijven we iets dichter bij huis. Malta is een perfecte bestemming om te bezoeken in november. Vanaf Amsterdam vlieg je direct op Malta met AirMalta of KLM en het duurt slechts drie uur voordat je je in een compleet andere (warme) wereld waant. Temperaturen liggen overdag nog vaak boven de 20 graden en ook ’s avonds koelt het niet veel af.

Op het eiland zelf vind je een mix van mensen en culturen, mooie steden en prachtige natuur. Ga naar de hoofdstad Valletta voor interessante architectuur (lees: schattige balkonnetjes!), naar San Ġiljan voor een uitbundige avond uit of naar de Dingli kliffen voor natuurspektakels. Voor het mooiste strand neem je de boot naar Comino (Malta is een archipel) waar je Blue Lagoon vindt. Mooier dan dat wordt het niet.

malta-skyline-november
Voor lekker weer moet je op Malta zijn

3. Actief zijn op La Gomera

De Canarische eilanden, heerlijk! Sowieso is een bezoek aan Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote of Fuertaventura perfect om aan de gure regen in ons land te ontsnappen. La Gomera is een beetje het kleine broertje van de groep want het is het kleinste bewoonde eiland van de archipel. Hier vind je in november nog aangename temperaturen, meestal tussen de 18 en 20 graden.

Het eiland is echt adembenemend mooi. Actievelingen komen hier aan hun trekken want er is voldoende mogelijkheid tot beweging: ga fietsen, duiken en walvissen spotten, wandel door de mooiste natuurgebieden naar de meest bizarre uitzichtpunten en struin door de typische gehuchten. Eet daarna een visje op het terras. Dit is vakantie!

la-gomera-huisjes-berg
Schattige dorpjes op La Gomera

4. IJsland is prachtig in november

De vreemde eend in de bijt: IJsland. Voor de mensen onder ons die de Nederlandse zomers warm genoeg vinden en in de herfst al klaar zijn voor de sneeuw is dit de perfecte november-getaway. Over het klimaat kunnen we niet veel zinnigs zeggen omdat deze maand compleet onvoorspelbaar is op IJsland. De ene dag kan droog en ‘warm’ zijn, de dag erna kan het sneeuwen. Kleed je dus altijd in lagen.

Toch is november een geweldige maand om IJsland te bezoeken, alhoewel een goede planning wel op zijn plaats is in verband met de korte dagen – eind november heb je nog maar een uur of vijf daglicht. Ideaal om het noorderlicht te spotten! Bezoek ook absoluut de ijsgrotten, rijd de Golden Circle en neem een bad in een van de natuurlijke warmwaterbronnen op het eiland.

ijsland-aurora
Met een beetje geluk zie je het noorderlicht!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!