Bestemmingen

Op vakantie in september? Deze 5 bestemmingen zijn trending in 2023

nieuw-zeeland-milford-sound
Zoals altijd staat Nieuw-Zeeland weer in een favorieten-lijstje (bron: unsplash)

Eigenlijk willen we er nog niet teveel bij stilstaan, maar het is alweer bijna september (waar blijft de tijd?) en dat betekent: de ideale maand om op reis te gaan! De zomervakanties zijn voorbij, bestemmingen worden goedkoper, minder druk en minder heet. In het zuidelijk halfrond komen juist de eerste groene blaadjes weer tevoorschijn. Waar heen te gaan? Deze bestemmingen zijn in september 2023 trending!

1. Namibië

Volgens Lonely Planet een van de bestemmingen die je deze september móet bezoeken: Namibië. Een land in het zuidwesten van Afrika dat mensen veelal kennen van de vaak gefotografeerde Sossusvlei: een vallei in de Namib-woestijn waar hier en daar een uitgedroogde boom ongeduldig staat te wachten op een regenbui.

Een andere fotogenieke plek is Dune 45, een 170 meter hoge duin die je kunt beklimmen en sla ook zeker spookstad Kolmanskop niet over (nooit van gehoord? Google maar eens!). September is de ideale maand om Namibië te bezoeken: het is er nog niet te heet, gemiddeld tussen de 13 en 28 graden en bovendien valt er waarschijnlijk geen spat regen.

sossusvlei-namibie-afrika-reizen-september
Een regenbuitje zou deze bomen goed doen (bron: unsplash)

2. Ierland

Toegegeven, het gaat in Ierland waarschijnlijk niet droog zijn in september maar geloof het of niet, het is de zonnigste maand. Start je reis in de relaxte hoofdstad Dublin waar je mooi de juli- en augustusreizigers misloopt. Struin door zijn kleine straatjes, bezoek interessante musea en drink een Guinness in de pub.

Huur dan een auto en vervolg je reis naar bijvoorbeeld het leuke Galway, de ruige Cliffs of Moher aan diezelfde kust of de prachtige Causeway Coast in Noord-Ierland. ga dan ook gelijk even langs Belfast, de stad die onlosmakelijk is verbonden met de Titanic. Heb je veel tijd? Rijd dan vooral de 2500 kilometer lange Wild Atlantic Way.

kliffen-moher-ierland-reizen-september
De indrukwekkende kliffen van Moher (bron: unsplash)

3. Guyana

‘Guyana? Waar ligt dat?’ Leuk, een wat onbekender land in ons lijstje. Guyana is een klein landje in Zuid-Amerika dat ligt ingeklemd tussen Venezuela en Suriname. Er wordt Engels gesproken en ook Nederlands duikt hier en daar nog eens op. In september is het klimaat in Guyana vrij warm: meestal liggen de temperaturen tussen de 23 en 33 graden.

Met zijn dichte wouden, bizarre watervallen en stranden met palmbomen zou Guyana eigenlijk op ieders lijstje moeten staan. De bekendste bezienswaardigheid in het land is de gigantische Kaieteurwaterval die in één keer 225 meter naar beneden stort. Behoorlijk indrukwekkend! Vanaf Amsterdam vliegt KLM, vaak met één tussenstop, naar Georgetown.

kaieteur-waterval-guyana-september-reizen
De imposante Kaieteur-waterval valt 225 meter naar beneden (bron: expedia)

4. Oost-Canada

We weten wat je denkt. Het oosten van Canada? Natuurlijk is september ook een geweldige maand voor het ruige westen van zowel Canada als de VS, maar het oosten van Noord-Amerika verdient ook aandacht. Vooral aan het begin van de herfst is dit een prachtplek, als de bladeren langzaamaan van kleur beginnen te veranderen. ‘Leaf peepers’ noemen de Noord-Amerikanen ons toeristen dan.

Reis in Canada langs de oostkust en probeer hun overheerlijke vis en zeevruchten terwijl je aan een wijntje nipt. Want wijn, die smaakt wel in Canada. Bezoek vooral naar de Jost Vineyards op Nova Scotia, proef verschillende wijntjes en neem een (aantal) fles(sen) mee als souvenir.

nova-scotia-canada-reizen-september
Vis eten bij één van Nova Scotia’s restaurantjes is altijd een goed idee (bron: unsplash)

5. Nieuw-Zeeland

De zomermaanden in Nieuw-Zeeland (december, januari en februari) kunnen behoorlijk druk en duur zijn, dus waarom niet naar dit fantastische land reizen in september? De lente komt net om de hoek kijken dus groene blaadjes laten zich voorzichtig zien, terwijl de horizon nog wordt gedomineerd door met sneeuw bedekte bergtoppen.

De beste manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken is met een camper. Huur er eentje in Auckland, waar je zeer waarschijnlijk op vliegt, waarna je het hele land op je gemak kunt doorkruisen. Reis zeker langs de highlights: Rotorua, Lake Taupo en Tekapo, de Fox en Franz Jozef-gletsjers, Milford Sound en voor de filmliefhebbers: de Lord of the Rings-filmlocaties.

nieuw-zeeland-hobbiton-filmset
De Hobbiton-filmset op het noordereiland (bron: unsplash)

Een andere geweldige bestemming om in september te bezoeken: Slovenië!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 🏝️

Ontdek de mooiste bestemmingen, de allerleukste winacties en een zee aan reisinspiratie!